destination taste!

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ CHEESECAKE

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ CHEESECAKE

ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΟ CHEESECAKE

: 12
: 25 min
: 30 min
           
: 30 min

Διάσημο γλύκισμα εξαιρετικά αφράτο και νόστιμο. Χρειάζεται λίγη προσοχή στην διαδικασία και το ψήσιμο και το αποτέλεσμα είναι σίγουρο ότι θα σας αποζημειώσει!

Υλικά
  • 225 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα 36% λιπαρά, Arla
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • 85 ml γάλα
  • 6 μεγάλα αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 170 γρ. ζάχαρη, χωρισμένη σε δύο δόσεις (85 γρ. +85 γρ.)
  • 110 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • ¼ κουτ. γλυκού κρεμόριο
  • 1 πρέζα αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βουτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 20 εκ. και στρώνω στην βάση ένα στρογγυλό κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 2 Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο και το γάλα και τα ζεσταίνω μέχρι να λιώσει το βούτυρο (όχι να κάψει). Αδειάζω το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτω το τυρί κρέμα. Ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Προσθέτω τους κρόκους, το χυμό λεμονιού, την βανίλια και τα 85 γρ. ζάχαρη και ανακατεύω καλά για να ενωθούν σε ένα ενιαίο μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Αδειάζω τα άλευρα σε ένα κόσκινο και πασπαλίζω απευθείας στο μπολ με την κρέμα. Ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.
  • Βήμα 3 Βάζω στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και ξεκινάω να τα χτυπάω με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίζουν να αφρίζουν. Προσθέτω το κρεμόριο και ενώ δουλεύει το μίξερ ρίχνω πασπαλιστά τα 85 γρ. ζάχαρη. Αφήνω τα ασπράδια να χτυπηθούν μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη, γυαλιστερή μαρέγκα. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 4 Αρχίζω να ρίχνω την μαρέγκα σε μικρές δόσεις στο μπολ με το μείγμα και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ για να ενσωματωθεί στην κρέμα. Συνεχίζω με αργές και απαλές κινήσεις μέχρι να τελειώσει η μαρέγκα και το μείγμα της κρέμας να έχει γίνει αφράτο και φουσκωτό.
  • Βήμα 5 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα ισιώνω την επιφάνεια. Σε ένα βαθύ ταψί στρώνω μια μικρή πετσέτα και τοποθετώ επάνω τη φόρμα. Γεμίζω το ταψί με νερό μέχρι να φτάσει περίπου στη μέση του ύψους της φόρμας.
  • Βήμα 6 Ψήνω στους 200°C για 18 λεπτά, χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 160°C και συνεχίζω το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά. Σβήνω το φούρνο και αφήνω το cheesecake για 30 λεπτά. Ξεφορμάρω το cheesecake και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη.

Related Posts

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

PARIS-BREST ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΠΟ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ

Πανέμορφο στεφάνι με κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια, για να κλέψετε τις εντυπώσεις στο πασχαλινό τραπέζι. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη αλλά χρειάζεται προσοχή στο ψήσιμο αφού διαφοροποιείται σε 3 θερμοκρασίες.

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Πασχαλινή και πανέμορφη κουλούρα μπριος με αφράτη κρέμα και κεράσια. Αν βρείτε φρέσκα κεράσια στην εποχή τους, φυσικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αφού αφαιρέσετε πρώτα το κουκούτσι τους.



Subscribe