Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΕΜΙΣΤΑ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ & REGATO

ΓΕΜΙΣΤΑ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ & REGATO

ΓΕΜΙΣΤΑ BRIOCHE ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ & REGATO

: 8
: 30 min
: 25 min
           
: 1 hr

Τέλεια μπριοσάκι, αφράτα και πεντανόστιμα. Φτιάξτε τα για το σχολείο των παιδιών ή για το παιδικό πάρτι. Θα γίνουν ανάρπαστα και θα σας λατρέψουν!

Υλικά
  • Για τη ζύμη
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Δάκου
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 150 ml κρέμα γάλακτος light Arla
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 18 γρ. μαγιά νωπή
  • Αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 300 γρ. καπνιστό ψαρονέφρι, Μπέλλης, ψιλοκομμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο Lurpak
  • 2 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 μικρές ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα, γλυκιά
  • 100 γρ. Ρεγκάτο Arla
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα των μπριος
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Ρίχνω τα πράσα, το καρότο και την πάπρικα και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σε ένα μπολ βάζω το καπνιστό ψαρονέφρι και ρίχνω τα σοταρισμένα λαχανικά. Προσθέτω την μουστάρδα, την κέτσαπ, την τριμμένη ντομάτα και το ρεγκάτο. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Για τη ζύμη: Στον κάδο του μίξερ βάζω την κρέμα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω με το σύρμα. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, το αυγό, το αλεύρι και ελάχιστο αλάτι. Ζυμώνω με τον γάτζο μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη απαλή και ελαφρώς σκληρή. Σκεπάζω με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη για 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Κόβω τη ζύμη σε 8 ίσα μέρη. Παίρνω το πρώτο μέρος και το ανοίγω με τον πλάστη σε οβάλ σχήμα. Βάζω στην άκρη 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση και κλείνω μέχρι τη μέση της ζύμης. Στο υπόλοιπο μέρος ζύμης που περισσεύει χαράζω με το μαχαίρι σε λεπτές λωρίδες που δεν κόβω μέχρι το τέλος. Τυλίγω το κομμάτι της ζύμης με τη γέμιση, επάνω στις λωρίδες και μεταφέρω το μπριοσάκι σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βήμα 4 Συνεχίζω με τα υπόλοιπα υλικά. Αφήνω τα μπριος για 15-20 λεπτά να φουσκώσουν, αλείφω με χτυπημένο αυγό και ψήνω για 25 λεπτά.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe