Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Γεμιστές σαρδέλες με αρωματική σάλτσα ντομάτας

Γεμιστές σαρδέλες με αρωματική σάλτσα ντομάτας
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 10΄  12΄ – 13΄ 2 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Θεσσαλονίκη!
Υλικά Εκτέλεση
Για τις σαρδέλες

  • 400 γρ. φιλέτα σαρδέλας
  • 4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • 3 ώριμες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 15 φύλλα δυόσμου
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 2 κουτ. σούπας μαύρη σταφίδα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 κουτ. σούπας τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα: Αποφλοιώνω τις ντομάτες, τις κόβω σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζω στον κάδο του multi. Προσθέτω το σκελίδες σκόρδο, τα φύλλα δυόσμου, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Πολτοποιώ μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σάλτσα και αδειάζω το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήνω την σάλτσα κατά μέρος.

Για τη γέμιση: Σε ένα multi χτυπάω το κουκουνάρι, τη σταφίδα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Για τις σαρδέλες: Ανοίγω ένα ένα τα φιλέτα διατηρώντας τα ολόκληρα και τα βουτάω στη σάλτσα ντομάτας. Απλώνω την πρώτη δόση από τις ανοιγμένες σαρδέλες σε ένα αντικολλητικό ταψί, τοποθετώ ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα με το κουκουνάρι και τη σταφίδα και σκεπάζω κάθε σαρδέλα με ένα επιπλέον ανοιγμένο φιλέτο σαρδέλας έτσι ώστε να φυλακίσω τη γέμιση. Πασπαλίζω με την φρυγανιά και ραντίζω με το ελαιόλαδο.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 12 – 13 λεπτά.