Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Γαύρος με φινόκιο και άνηθο

Γαύρος με φινόκιο και άνηθο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 15΄ 4 μερίδες [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 9/12/2017
Υλικά Εκτέλεση
  • 1 συσκευασία γαύρο φιλέτο Trata on Ice
  • 4 φινόκιο, κομμένα σε λεπτές φετούλες
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσποροι, κοπανισμένη
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • ½ ποτήρι ούζο
  • 1 πορτοκάλι (κομμένο σε φέτες)
  • χυμό & ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • αλάτι & πιπέρι
Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το φινόκιο, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον αστεροειδή γλυκάνισο, τον μαραθόσπορο και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τον γαύρο επάνω από το φινόκιο, πασπαλίζουμε με άνηθο και σβήνουμε με το ούζο.
Αρωματίζουμε με ξύσμα και χυμό από πορτοκάλι και λεμόνι.
Βάζουμε το βούτυρο, τις φέτες πορτοκαλιού και τέλος αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση.