Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

: 4
: 10 min
: 30 min

Η ινδική κουζίνα είναι από τις αγαπημένες μου. Λατρεύω το κάρυ, το μπασμάτι και τις γαρίδες. Με μια βόλτα στα Marks & Spencer Food, βρήκα όλα τα απαραίτητα για να φτιάξω το αγαπημένο μου φαγητό! Σας προτείνω να το δοκιμάσετε.

Υλικά
  • Για το ρύζι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι, Cook with M&S, Marks & Spencer Food
  • 1 κουτ. γλυκού πράσινο κάρδαμο, κοπανισμένο, Cook with Μ&S, Marks & Spencer Food
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη, Cook with Μ&S, Marks & Spencer Food
  • ½ κουτ. γλυκού σαφράν, στήμονες
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες ξανθές
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις γαρίδες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. γαριδούλες (φρέσκες ή κατεψυγμένες), καθαρισμένες Marks & Spencer Food
  • 1 πακέτο Goan Curry Kit, Marks & Spencer Food
  • ½ κουτ. γλυκού πράσινο κάρδαμο, κοπανισμένο
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σκόνη, Cook with Μ&S, Marks & Spencer Food
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
  • 1 συσκευασία coconut milk, Marks & Spencer Food
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το ρύζι: Βάζω σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν καλά. Προσθέτω το κάρδαμο, τον κόλιανδρο, το σαφράν και το τζίντζερ και τα σοτάρω μέχρι να μοσχομυρίσουν. Ρίχνω το μπασμάτι, ανακατεύω για να σωταριστεί και προσθέτω τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω 600 γρ. ζεστό νερό. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι της. Αφήνω το ρύζι να σιγοβράσει για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να σχηματιστούν στην επιφάνεια μικρές τρυπίτσες.
  • Βήμα 2 Για τις γαρίδες: Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέτω το κάρδαμο, τον κόλιανδρο και το τζίντζερ και σοτάρω για 1-2 λεπτά μέχρι να μοσχομυρίσουν. Ρίχνω τις γαρίδουλες και σοτάρω μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω το μείγμα αρωματικών που υπάρχει μέσα στο Goan Curry kit, αλατοπιπερώνω και ανακατεύω καλά. Με μια λαβίδα, αφαιρώ τις γαρίδες από την κατσαρόλα και τις αφήνω στην άκρη. Ρίχνω στην κατσαρόλα την πάστα και την σάλτσα κάρυ από το Goan Curry kit και ανακατεύω. Προσθέτω ½ φλιτζ. ζεστό νερό, το γάλα καρύδας, ανακατεύω και αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά. Επαναφέρω τις γαρίδες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και αφήνω να βράσουν για 3-4 λεπτά.
  • Βήμα 3 Ανακατεύω το μπασμάτι με ένα πηρούνι, για να γίνει σπυρωτό και σερβίρω στα πιάτα. Μοιράζω τη σάλτσα με τις γαρίδες και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

GARIDOFLOGERES ME ANTHOTYRO – FEUILLETÉS DE CREVETTE AU FROMAGE D’ANTHOTIRO

GARIDOFLOGERES ME ANTHOTYRO – FEUILLETÉS DE CREVETTE AU FROMAGE D’ANTHOTIRO

Elles seront servies avec des tomates cerises et l’on versera par-dessus les feuilletés du petimezi.

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ: Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Μελέτες έχουν δείξει ότι το μειωμένο βάρος σχετίζεται με την συχνότητα των γευμάτων. Όσοι καταναλώνουν μικρά και τακτικά γεύματα τείνουν να έχουν σταθερά χαμηλό το βάρος τους σε σχέση με άτομα τα οποία δεν καταναλώνουν συχνά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Αν ακολουθούμε ένα […]