30΄ | 40΄ | 1 φόρμα 24 εκ. | – | [printfriendly] |
Ελλήνων Γεύσεις στο Γύθειο | |
Υλικά | Εκτέλεση |
Για τη σοκολατένια ζύμη
Για τη γέμιση
|
Για τη ζύμη: Χτυπάω στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτω το αυγό και συνεχίζω το χτύπημα για λίγα λεπτά. Ρίχνω το το αλεύρι και το κακάο, κοσκινισμένα, χτυπάω μέχρι να ενωθούν με τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάζω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και και χωρίς να ζυμώνω μαζεύω τη ζύμη σε μπάλα. Αφήνω τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξω την κρέμα.
Για τη γέμιση: Κρατάω 200 ml από το γάλα σε ένα μπολ και το υπόλοιπο το ρίχνω σε μια κατσαρόλα. Βάζω στην κατσαρόλα τη ζάχαρη και τη βανίλια και τη βάζω στη φωτιά για να ζεσταθεί το γάλα. Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω ελαφρώς μια ταρτιέρα με διάμετρο 24 εκ. ή ένα στρογγυλό και ρηχό ταψάκι, ίδιας διαμέτρου. |