Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΒΥΣΣΙΝΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΒΥΣΣΙΝΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΒΥΣΣΙΝΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

: 30 min
: 40 min
           
: 12 hr

Σπιτικό γλυκισμα από τα χεράκια σας, για τα κεράσματά σας αλλά και για το γιαούρτι σας, το παγωτό σας, το τσιζ κέικ σας…

Υλικά
  • 2 κιλά βύσσινα
  • 1½ κιλό ζάχαρη
  • ½ ποτήρι νερό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Πλένω τα βύσσινα και τα σκουπίζω καλά με χαρτί κουζίνας. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρώ τα κουκούτσια τους, φροντίζοντας να κάνω αυτήν τη δουλειά πάνω από την κατσαρόλα που θα φτιάξω το γλυκό, για να κρατήσω τους χυμούς που θα βγουν από τα βύσσινα.
  • Βήμα 2 Πάνω από τα καθαρισμένα βύσσινα που έχω ρίξει στην κατσαρόλα, ρίχνω τη ζάχαρη και το νερό. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω έτσι τα βύσσινα για 12 ώρες. Στη συνέχεια τα βράζω σε μέτρια φωτιά, ώσπου το γλυκό να «δέσει». Καταλαβαίνω ότι το γλυκό έχει «δέσει», όταν αρχίζει να αφρίζει.
  • Βήμα 3 Με τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τον αφρό που σχηματίστηκε στην επιφάνεια. Αφήνω το γλυκό στην κατσαρόλα για 5-6 λεπτά ακόμη. Λίγο πριν το αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω το χυμό λεμονιού. Όσο αφήνω το γλυκό να κρυώσει, δεν ξεχνάω να ανακινώ πότε πότε την κατσαρόλα για να ανακατεύω τα βύσσινα και να φουσκώσουν.
  • Βήμα 4 Μοιράζω το γλυκό σε γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα, τα σκεπάζω και τα διατηρώ σε δροσερό μέρος.

Related Posts

ΒΥΣΣΙΝΟΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΒΥΣΣΙΝΟΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Ένα γαλακτομπούρεκο σκέτο όνειρο… Αφράτη κρέμα, τραγανό φύλλο αλλά με τη γλύκα του βύσσινου. Είναι σίγουρο ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις…

ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΑ ΤΕΡΙΝΑ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία φανταστική «γλυκιά» συνταγή, με πλούσια θρεπτική και αντιοξειδωτική αξία. Τα μύρτιλλα και τα βύσσινα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά: σε ανθοκυανίνες, που ενισχύουν τις αντιοξειδωτικές άμυνες του οργανισμού και σε κερκετίνη που πιθανόν βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.