Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΒΥΣΣΙΝΟΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΒΥΣΣΙΝΟΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

ΒΥΣΣΙΝΟΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

: 8-10
: 30 min
: 50 min
           
: 2 hr

Ένα γαλακτομπούρεκο σκέτο όνειρο… Αφράτη κρέμα, τραγανό φύλλο αλλά με τη γλύκα του βύσσινου. Είναι σίγουρο ότι θα κλέψει τις εντυπώσεις…

Υλικά
  • ½ κιλό φύλλο κρούστας ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 2½ λίτρα φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο για την κρέμα
  • 5 κρόκους αυγών χτυπημένους, κατά προτίμηση βιολογικούς
  • 150 γρ. βύσσινα από γλυκό του κουταλιού καλά στραγγισμένα από το σιρόπι τους (ζυγισμένα αφού τα στραγγίσετε)
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για τα φύλλα κρούστας
  • Για το σιρόπι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 μπαστουνάκι κανέλας
  • 2 κουτ. σούπας γλυκόζη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το γάλα σε χαμηλή φωτιά και προσθέτω σταδιακά το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη και το ξύσμα του λεμονιού, ανακατεύοντας ασταμάτητα με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει το μίγμα και να δέσει η κρέμα. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο, ανακατεύω και αφήνω την κρέμα να κρυώσει εντελώς (περίπου 2 ώρες). Στο διάστημα αυτό ανακατεύω τακτικά για να μην σχηματιστεί κρούστα. Προσθέτω τους κρόκους των αβγών και τα στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Βουτυρώνω ένα ταψί φούρνου Νο 36 και στρώνω εκεί τα μισά φύλλα κρούστας, τα οποία βουτυρώνω με ένα πινέλο, χρησιμοποιώντας τα ¾ φλιτζανιού βούτυρο. Αδειάζω εκεί την κρέμα και σκεπάζω με τα υπόλοιπα φύλλα, κρατώντας δύο τα οποία τα κάνω πλισέ και τα τοποθετώ επάνω στα στρωμένα φύλλα. Βουτυρώνω καλά και χαράζω το γλυκό σε καρεδάκια και το ραντίζω ελαφρώς με λίγο νερό.
  • Βήμα 3 Ψήνω το γαλακτομπούρεκο για 45-50 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Στο μεταξύ ετοιμάζω το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά του σε μια κατσαρόλα, ώσπου να δέσει καλά. Αδειάζω προσεκτικά το ζεστό –όχι καυτό- σιρόπι, πάνω στο επίσης ζεστό και όχι καυτό γαλακτομπούρεκο, και σερβίρω σε θερμοκρασία δωματίου.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα.

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]