Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΑΚΗ -AWARD AFOI KASSAKI

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΦΟΙ ΚΑΣΣΑΚΗ -AWARD AFOI KASSAKI

Απρίλιος του 2017…
Αποφασίσαμε μετά από παρότρυνση συνεργάτη μας, να κάνουμε ένα ταξίδι στην Τοσκάνη ώστε να δούμε από κοντά τη μέθοδο παραγωγής της περίφημης Πορκέτας. Γυρίζοντας στην Ελλάδα, ξεκινήσαμε την παραγωγή της.

Σεπτέμβριος του 2020…
Η πορκέτα μας βραβεύτηκε στο μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό τροφίμων. Από τα 12.500 προϊόντα ήταν στο 10% αυτών που κρίθηκε πως πρέπει να βραβευτούν. Είμαι σίγουρα συγκινημένος αλλά και πεισμωμένος ώστε τα αλλαντικά στην Ελλάδα να πάρουν τη θέση που τους αξίζει. Ως κλάδος είμαστε μικρός και παρεξηγημένος αλλά τα προϊόντα μας είναι η ένοχη απόλαυση όλων. Οι μνήμες μου είναι έντονες και μαζί με εμάς αυτό το μήνα στο Λονδίνο, για τρίτη χρονιά (το 2016 για το ‘ Χοιρινό παραδοσιακό Απάκι’ και για το ‘Καπρικό από το Γαλατά’, το 2017 για την ‘Καπνιστή Πανσέτα’ και το ‘Παραδοσιακό Ξυδάτο Λουκάνικο’) βραβεύεται ο τόπος μου, το χωριό μου και «οι μάστορές του».
Συγκεκριμένα, για την πορκέτα οι κριτές ανέφεραν: « Το άρωμα είναι πολύ δελεαστικό (αλμυρές νότες κρέατος, βότανα και μπαχαρικά). Ο καπνός είναι ελαφρύς και καθόλου υπερβολικός. Είναι κομμένο σε σωστές φέτες, έχοντας καλή υφή και πάχος. Η γεύση του λίπους είναι εξ ίσου καλή με του κρέατος. Απολαύσαμε πραγματικά το μάραθο ως κυρίαρχο βότανο, καλοφτιαγμένο προϊόν με λογική και φροντίδα. Το αλάτι, τα μπαχαρικά, τα βότανα και ο καπνός είναι σε αρμονία. »