Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2016: Επενδύοντας με πάθος στην ελληνική γαστρονομία

Βραβεία Ποιότητας Γαστρονόμου 2016: Επενδύοντας με πάθος στην ελληνική γαστρονομία

papax-webΓιορτάζοντας τα 10α γενέθλια του, ο ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ βράβευσε για 9η συνεχόμενη χρονιά ανθρώπους και ελληνικές εταιρείες που πρωτοπορούν επενδύοντας στην πρωτογενή παραγωγή και στη μεταποίηση επώνυμων, ποιοτικών προϊόντων, με αγάπη και τεχνογνωσία. Η φετινή τελετή των Βραβείων Ποιότητας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στο Ζάππειο Μέγαρο, με πλήθος προσκεκλημένων να δίνουν το παρών σε μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική γαστρονομία.
Την Τελετή Απονομής των Βραβείων Ποιότητας 2016 άνοιξε ο κ. Αλέξης Παπαχελάς, Διευθυντής της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ο οποίος συνεχάρη όλους τους βραβευμένους για το μεράκι, τον επαγγελματισμό και τη σκληρή δουλειά. «Ποτέ άλλοτε τόσοι πολλοί άνθρωποι καλλιεργημένοι, κοσμοπολίτες, μα κυρίως παθιασμένοι με το αντικείμενο τους, δεν ασχολήθηκαν με το εμπόριο τροφίμων και την ποιοτική εστίαση, όσο αυτή την εποχή. Τα διακεκριμένα προϊόντα των μικρών, μεσαίων και μεγάλων παραγωγών βρίσκουν πια ευκολότερα το δρόμο προς τον καταναλωτή. Είμαστε υπερήφανοι, καθώς η Καθημερινή με το Γαστρονόμο και τα Βραβεία Ποιότητας έχουν συντελέσει όλα αυτά τα χρόνια σε αυτή την τόσο κρίσιμη αλλαγή», ανέφερε ο κ. Σωκράτης Τσιχλιάς, Σύμβουλος Έκδοσης της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και υπεύθυνος του Γαστρονόμου, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους.
2016-(5)-web boutaris-webΠρωταγωνιστές της βραδιάς, οι 14 βραβευμένοι παραγωγοί και εταιρείες που διακρίνονται για το πάθος, την καινοτομία, την εμμονή στην παραγωγή ξεχωριστών προϊόντων & τον εξαγωγικό προσανατολισμό τους. Μέσα από τις συναρπαστικές τους ιστορίες, εμπνέουν και αναδεικνύουν όχι μόνο τη γευστική αξία αλλά και την οικονομική σημασία του ελληνικού διατροφικού πολιτισμού.
Φέτος, για πρώτη φορά, βραβεύθηκαν και εστιατόρια, τα οποία μαγειρεύουν αποκλειστικά με ελληνικά προϊόντα, καταδεικνύοντας τη σημασία της γαστρονομίας ως ενός ακόμη αποτελεσματικότερου εργαλείου για το τουριστικό προϊόν.
2016-(3)-web 2016-(4)-webΤα Βραβεία:
Βραβείο Εστιατορίου: Εστιατόριο «Notos» στις Βρυξέλλες (σεφ Κωνσταντίνος Ενρίκογλου) & Εστιατόριο «Θαλασσάκι» στην Τήνο (σεφ Αντωνία Ζάρπα & Άρης Τάτσης)
Τιμητικό Βραβείο: Προκόπης Μαγιάτης, Καθηγητής της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι μελέτες του για την υγειοπροστατευτικότητα του ελληνικού ελαιολάδου, έχουν κερδίσει διεθνή αναγνώριση.
Βραβείο Παραγωγής Ελαιολάδου: Εταιρεία «Κυβερνήτης»
Βραβείο Ελιάς: Εταιρεία «Δαμασκηνοελιές Αϊνατζόγλου»
Βραβείο Ευρείας Κατανάλωσης: Εταιρεία «Μύλοι Λούλη»
Βραβείο Παραγωγής Τυροκομικών Προϊόντων: «Τυροκομείο Γασπαράκης»
Βραβείο Παραγωγής Κρέατος: «Φάρμες Κουτσιώφτη-Ωμέγα»
Βραβείο Καταστήματος: «Ergon Agora» στη Θεσσαλονίκη
Βραβείο «Αλέξανδρος Γιώτης»: «Amorgiano Μέλι»
Βραβείο Ποτού: «Οινοποιεία Γαβαλά»&«Οινοποιεία Κεχρή»
Βραβείο Παραγωγής Γαλακτομικών Προϊόντων: Εταιρεία «ΚριΚρι»
Βραβείο «Εύη Βουτσινά»: Συνεταιρισμός Κερασοπαραγωγοί Ράχης
Η ελιά αποτέλεσε βασικό στοιχείο έμπνευσης της φετινής διοργάνωσης. Κατά την είσοδό τους στο χώρο του Ζαππείου, οι καλεσμένοι θαύμασαν το έργο του ζωγράφου Χρήστου Θ. Μποκόρου με τίτλο «Ανάληψη». Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τέσσερα εξαιρετικά ελαιόλαδα από την περιοχή της Πελοποννήσου μέσα από γευσιγνωσία.
Μετά το πέρας των απονομών, οι σεφ του Γαστρονόμου προσέφεραν στους προσκεκλημένους εκλεκτά ελληνικά εδέσματα, βασισμένα στα διακεκριμένα προϊόντα και μαγειρεμένα με τον ιδανικό τρόπο.
Ακολουθήστε το Γαστρονόμο στο Facebook @gastronomos και στο Instagram @gastronomos_

2016-(2)-web 2016-(7)-webΛίγα λόγια για τα Βραβεία Ποιότητας & το περιοδικό Γαστρονόμος
Στην ιστορία των εννέα χρόνων των Βραβείων Ποιότητας του Γαστρονόμου έχουν βραβευθεί πάνω από 100 παραγωγοί, μεταποιητές και έμποροι, καθώς επίσης επιστήμονες ή ιδρύματα που έχουν συμβάλλει στην ελληνική παραγωγή και γαστρονομία με τις μελέτες & την εν γένει δραστηριότητά τους. Το περιοδικό ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ κυκλοφορεί κάθε μήνα με την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ με προτάσεις, ιδέες και συνταγές που αναδεικνύουν την ελληνική γαστρονομία.

2016-(6)-web


Related Posts

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ

ΠΟΥΡΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ, Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ

Ο κλασσικός πουρές που μπορεί να συνοδεύσει αναρίθμητες συνταγές από ψητά, κοκκινιστά, λεμονάτα κ.ά. Ανάλογα με τα γούστα σας, μπορείτε να τον εμπλουτίσετε με διάφορα μυρωδικά, τυριά τριμμένα και μπαχαρικά.