Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ

ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ

ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ

: 30 min
: 1 hr

Ιδιαίτερος μεζές που συνηθίζεται πολύ τις ημέρες της νηστείας και ταιριάζει πολύ με το ούζο ή το τσίπουρο. Έχουν ελαφρώς πικρούτσικη γεύση αλλά όσο πιο πολύ τους αφήσετε στο ελαιόλαδο θα γλυκαίνουν όλο και περισσότερο.

Υλικά
  • 1 κιλό βολβοί (αγριοκρεμμυδάκια), κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 50 ml ξύδι καλής ποιότητας
  • ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Καθαρίζω τους βολβούς από την εξωτερική τους φλούδα και τους χαράζω στην κορυφή τους, σταυρωτά. Τους ξεπλένω με άφθονο κρύο νερό και τους βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Βήμα 2 Γεμίζω την κατσαρόλα με νερό και τους αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά (από την ώρα που θα ξεκινήσω ο βρασμός). Σουρώνω τους βολβούς σε ένα σουρωτήρι και τους ξεπλένω με κρύο νερό.
  • Βήμα 3 Επαναλαμβάνω τη διαδικασία του βρασμού με φρέσκο νερό, για άλλα 10 λεπτά, τους σουρώνω και τους ξαναξεπλένω.
  • Βήμα 4 Βάζω για τρίτη φορά νερό στην κατσαρόλα, ρίχνω τους βολβούς και αλατίζω. Τους αφήνω να βράσουν για 20-25 λεπτά περίπου, δοκιμάζω με ένα πιρούνι και μόλις διαπιστώσω ότι έχουν βράσει (πρέπει να είναι βρασμένοι αλλά όχι να λιώνουν) τους σουρώνω και τους αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 5 Μεταφέρω τους βολβούς σε αποστειρωμένο βάζο, προσθέτω το ξύδι και γεμίζω το υπόλοιπο βάζο με ελαιόλαδο.
  • Βήμα 6 Σερβίρω τους βολβούς με λίγο από το ξυδόλαδο του βάζου.

Related Posts

ΑΘΕΡΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

ΑΘΕΡΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΙΝΟΚΙΟ

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Οι αθερίνες περιέχουν πολύτιμα ω-3 λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στη δημιουργία μία ισχυρής αντιφλεγμονώδους ασπίδας στον ανθρώπινο οργανισμό.

BULBES D’OIGNON AU VINAIGRE

BULBES D’OIGNON AU VINAIGRE

Un mézze spécial qui se fait le plus souvent pendant le Carême et s’accompagne bien avec du ouzo ou du tsipouro. Ils ont un goût légèrement amer pensé donc à les laisser un peu plus longtemps dans l’huile d’olive, ils vont s’adoucirent petit à petit.



Subscribe