Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ

ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ

ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ

: 30 min
: 1 hr

Ιδιαίτερος μεζές που συνηθίζεται πολύ τις ημέρες της νηστείας και ταιριάζει πολύ με το ούζο ή το τσίπουρο. Έχουν ελαφρώς πικρούτσικη γεύση αλλά όσο πιο πολύ τους αφήσετε στο ελαιόλαδο θα γλυκαίνουν όλο και περισσότερο.

Υλικά
  • 1 κιλό βολβοί (αγριοκρεμμυδάκια), κατά προτίμηση βιολογικά
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 50 ml ξύδι καλής ποιότητας
  • ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Καθαρίζω τους βολβούς από την εξωτερική τους φλούδα και τους χαράζω στην κορυφή τους, σταυρωτά. Τους ξεπλένω με άφθονο κρύο νερό και τους βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  • Βήμα 2 Γεμίζω την κατσαρόλα με νερό και τους αφήνω να βράσουν για 10 λεπτά (από την ώρα που θα ξεκινήσω ο βρασμός). Σουρώνω τους βολβούς σε ένα σουρωτήρι και τους ξεπλένω με κρύο νερό.
  • Βήμα 3 Επαναλαμβάνω τη διαδικασία του βρασμού με φρέσκο νερό, για άλλα 10 λεπτά, τους σουρώνω και τους ξαναξεπλένω.
  • Βήμα 4 Βάζω για τρίτη φορά νερό στην κατσαρόλα, ρίχνω τους βολβούς και αλατίζω. Τους αφήνω να βράσουν για 20-25 λεπτά περίπου, δοκιμάζω με ένα πιρούνι και μόλις διαπιστώσω ότι έχουν βράσει (πρέπει να είναι βρασμένοι αλλά όχι να λιώνουν) τους σουρώνω και τους αφήνω να κρυώσουν.
  • Βήμα 5 Μεταφέρω τους βολβούς σε αποστειρωμένο βάζο, προσθέτω το ξύδι και γεμίζω το υπόλοιπο βάζο με ελαιόλαδο.
  • Βήμα 6 Σερβίρω τους βολβούς με λίγο από το ξυδόλαδο του βάζου.

Related Posts

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΨΗΤΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΣΚΟΡΔΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ, ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΟΥΡΣΙ ΚΑΙ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ

Ανοιξιάτικη σαλάτα με δύο αγαπημένα υλικά. Η αρωματική βινεγκρέτ δυναμώνει τη γεύση τους και τα απογειώνει… Απολαύστε την!

Bulbes d’oignon au vinaigre

Bulbes d’oignon au vinaigre

30 min environ 1 heure [printfriendly]   Un mézze spécial qui se fait le plus souvent pendant le Carême et s’accompagne bien avec du ouzo ou du tsipouro. Ils ont un goût légèrement amer pensé donc à les laisser un peu plus longtemps dans l’huile […]