Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΒΑΦΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΟ ΡΟΦΗΜΑ

ΒΑΦΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΟ ΡΟΦΗΜΑ

ΒΑΦΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΟ ΡΟΦΗΜΑ

: 12-15
: 10 min
: 5 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια φανταστική πρόταση της Ντίνας για βάφλες χωρίς ζάχαρη! Στη συγκεκριμένη παραλλαγή χρησιμοποιείται αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, σύνθετους υδατάνθρακες και φυτόθρεπτικα συστατικά τα οποία δρουν από κοινού και βοηθούν στην πρόληψη πολλών νοσημάτων. Επίσης σημαντικό σε αυτή την επιλογή του αλευριού είναι πως ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τα τρόφιμα ολικής αλέσεως παρουσιάζουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα να απορροφώνται αργά και να μην αυξάνουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ένα ακόμα συστατικό κλειδί, είναι το πρωτεϊνούχο ρόφημα γάλακτος με γεύση φράουλα, που εκτός από την υπέροχη γεύση του, μας εφοδιάζει με 25gr πρωτεΐνες και ασβέστιο. Η επαρκής κατανάλωση πρωτεϊνών αυξάνει το αίσθημα του κορεσμού και μας βοηθά να ελέγξουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε.

Υλικά
  • 400 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο + λίγο επιπλέον για το ψήσιμο
  • 4 αυγά
  • 800 ml Ρόφημα γάλακτος Arla Protein με γεύση φράουλα
  • 200 γρ. Επιδόρπιο γάλακτος με χαμηλά λιπαρά, με φράουλα Arla Protein
  • Κόκκινα φρούτα για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάω τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το ρόφημα γάλακτος. Προσθέτω τα στερεά υλικά και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να ενωθούν όλα σε ένα παχύρρευστο χυλό.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω καλά την ειδική βαφλιέρα, αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και βάζω από 1/3 φλυτζανιού από το μείγμα σε κάθε ειδική θήκη. Ψήνω τις βάφλες μέχρι να ροδίσουν και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  • Βήμα 3 Τοποθετώ τις βάφλες την μια πάνω στην άλλη, μοιράζω το επιδόρπιο γάλακτος και σκορπίζω κόκκινα φρούτα.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

ΓΛΥΚΟΡΥΖΑ… ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΦΥΤΟ!

Τι γνωρίζετε για το φυτό αυτό; Τα αρχαία χρόνια η γλυκόριζα είχε πολλές χρήσεις ενώ την χρησιμοποιούσαν ακόμη και ως φάρμακο για το άσθμα! Οι χρήσεις της στη μαγειρική όμως είναι ελάχιστες και είναι κρίμα! Είναι ένα υλικό γλυκό αλλά ταυτόχρονα πολύ ισχυρό. Στη ζαχαροπλαστική […]

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Τον Νοέμβριο, για να ζεσταθούμε, μας αρέσει να μαγειρεύουμε ζεστά πιάτα όπως σούπες, αλμυρές πίτες, ογκρατέν στον φούρνο και φυσικά όλα τα παραδοσιακά χειμωνιάτικα φαγητά! Έτσι λοιπόν τείνουμε να πιστεύουμε πως το φθινόπωρο και τον χειμώνα υπάρχουν μόνο λαχανικά, αμυλούχα τρόφιμα ή τυριά. Υπάρχουν όμως […]