Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Βασιλόπιτα κέικ γεμιστό

Βασιλόπιτα κέικ γεμιστό
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
45´ 1 ώρα 16 κομμάτια [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στο Ξυλόκαστρο.
Υλικά Εκτέλεση
 

Για το κέικ

  • 4 αυγά (προτιμήστε βιολογικά)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, λιωμένη (χωρίς όμως να κάψει) και κρυωμένη
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τριμμένη στη χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 115 γρ. φουντούκια, τριμμένα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη
  • 4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη

Για την επικάλυψη

  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκοπανισμένη
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τριμμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ζάχαρη άχνη και σκόνη κακάο, ανακατεμένα και κοσκινισμένα, για το πασπάλισμα
Για την επικάλυψη: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει, αλλά χωρίς να κάψει.
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το αλεύρι, την καρυδόψιχα, την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Προσθέτω τη λιωμένη μαργαρίνη και ανακατεύω με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξω ένα μείγμα που να μοιάζει με χονδρά τρίμματα. Το βάζω σε ένα νάιλον σακουλάκι και το αφήνω στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσω την υπόλοιπη συνταγή.

Για τη γέμιση: Ανακατεύω σε ένα μεγάλο μπολ την κουβερτούρα, τα φουντούκια, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Σκεπάζω το μπολ και το αφήνω κατά μέρος.

Για το κέικ: Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξω ένα αφράτο και ανοιχτόχρωμο μείγμα. Προσθέτω τη λιωμένη αλλά κρύα μαργαρίνη και το γιαούρτι και χτυπάω για λίγο ακόμα, μέχρι να ενωθούν καλά. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια μαρίζ.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βουτυρώνω ελαφρώς μια στρογγυλή και βαθιά φόρμα με διάμετρο
26 – 28 εκ., κατά προτίμηση με αποσπώμενα τοιχώματα, για εύκολο ξεφορμάρισμα. Ρίχνω στη φόρμα το 1/3 της ποσότητας του κέικ, ισιώνω την επιφάνεια με μια σπάτουλα και αδειάζω επάνω του τη μισή ποσότητα από τη γέμιση. Σκεπάζω με το άλλο 1/3 του μείγματος κέικ και από πάνω απλώνω το υπόλοιπο μείγμα της γεμισης. Στο στάδιο αυτό βάζω στο μείγμα και το «φλουρί», τυλιγμένο σε λίγο αλουμινόχαρτο. Σκεπάζω με το υπόλιπο μείγμα για κέικ και ισιώνω καλά την επιφάνεια.
Τέλος, πασπαλίζω καλά όλη την επιφάνεια με το μείγμα-τρίμμα της επικάλυψης που έχω αφήσει στο ψυγείο.
Ψήνω τη βασιλόπιτα για 1 ώρα. Την αφήνω να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια την ξεφορμάρω. Όταν κρυώσει τελείως την πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σκόνη κακάο.


Related Posts

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Οι γνώμες διίστανται: άλλοι τα θέλουν αφράτα, ψωμωμένα και μαλακά (ιδίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι). Άλλοι πάλι τα θέλουν λεπτά και απολαυστικά κρατσανιστά. Περί ορέξεως λόγος ουδείς. Όλοι έχουν τα δίκια τους. Εδώ είμαι εγώ για να σας πω τα μυστικά και τα κόλπα […]

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

10 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΩΪΝΟ ΜΑΣ

Όλοι ξέρουμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γεμίζει τις μπαταρίες μας και μας δίνει δύναμη για το «τρέξιμο» που ακολουθεί. Εγώ σας δίνω τις προσωπικές μου επιλογές για ένα γεμάτο πρόγευμα που ξέρω ότι θα απολαύσετε. Ξεκινάμε λοιπόν… Στύψτε ένα πορτοκάλι […]



Subscribe