Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΑΝΤΟΛΕΣ

: 6-8
: 30 min
: 40 min
           
: 2 hr

Η μεγάλη πρωταγωνίστρια της νέας χρόνιας δεν μπορεί να μην κλέψει τις εντυπώσεις σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση. Σας έχω την απόλυτη συνταγή που οι καλεσμένοι σας θα την λατρέψουν!

Υλικά
  • 250 γρ. αλεύρι για τσουρέκι Μύλοι Δάκου, κοσκινισμένο
  • 15 γρ. μαγιά ξερή
  • 125 ml χλιαρό νερό
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, + λίγο λιωμένο για το άλειμμα
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γρ. ροζ σταγόνες σοκολάτας
  • 100 γρ. μάντολες + λίγες επιπλέον για το στόλισμα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το γλάσο
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη, Ωμέγα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1-2 κουτ. γλυκού γρεναδίνη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Διαλύω τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την αφήνω στην άκρη. Βάζω στον κάδο του μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάω λίγο με το σύρμα. Αλλάζω το σύρμα και βάζω τον γάτζο και ρίχνω στον κάδο το αλεύρι και το αλάτι. Δουλεύω για λίγο τα υλικά και προσθέτω την διαλυμένη μαγιά. Αφήνω τα υλικά να δουλευτούν για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα απλά, υδαρό ζυμαράκι που κολλάει στα τοιχώματα του κάδου.
  • Βήμα 2 Ενώ συνεχίζει το ζύμωμα, προσθέτω σταδιακά το βούτυρο σε μικρές δόσεις περιμένοντας πριν ρίξω μια δόση, μέχρι να ενσωματωθεί η προηγούμενη. Αυτή η διαδικασία θα κρατήσει περίπου 10-15 λεπτά. Αφού απορροφηθεί όλο το βούτυρο, προσθέτω τις μάντολες και τις σταγόνες σοκολάτας και μόλις σκορπίσουν στη ζύμη σταματάω το μίξερ. Σκεπάζω τον κάδο με μια πετσέτα και αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει για 1½ ώρα.
  • Βήμα 3 Μεταφέρω τη ζύμη σε βουτυρωμένη φόρμα 20-22 εκ. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα και ψήνω την βασιλόπιτα για 35-40 λεπτά. Βγάζω τη βασιλόπιτα από το φούρνο και την αφήνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
  • Βήμα 4 Για το γλάσο και το στόλισμα: Σε ένα μπολ χτυπάω το ασπράδι με το σιρόπι μέχρι να γίνει σαν αφρός. Προσθέτω σταδιακά την άχνη μέχρι δημιουργήσω ένα παχύρρευστο γλάσο. Βάζω την βασιλόπιτα σε μια ωραία πιατέλα, ρίχνω όλο το γλάσο στο κέντρο της πίτας και με ένα μαχαίρι το απλώνω για να τρέξει στα πλαϊνά της πίτας. Σκορπίζω λίγες μάντολες και αφήνω την βασιλόπιτα μέχρι να σφίξει το γλάσο.

Related Posts

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΤΖΙΝΤΖΕΡ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Μια διαφορετική βασιλόπιτα απ’ ότι γνωρίζετε μέχρι τώρα. Το πετιμέζι, το τζίντζερ και τα άλλα αρώματα θα σας εντυπωσιάσουν. Η δροσερή επικάλυψη είναι ότι χρειάζεται για να δώσει την σωστή «κόντρα» στα έντονα αρώματα.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΙ

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΪΚ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΙ

Η παραδοσιακή βασιλόπιτα εμπλουτίζεται με ξερά φρούτα, πολλά μπαχαρικά και ρούμι. Φυσικά μπορείτε να την σερβίρετε σαν κέικ με καφέ ή τσάι.