Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

ΒΑΣΙΚΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

: 10 min
           
: 30 min

Παραλλαγές στη βασική ζύμη μπορούν να γίνουν ανάλογα με τα γούστα σας. Μπορείτε να προσθέσετε κουρκουμά, κίμινο, μαραθόσπορο ή ξερά μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι κ.λπ.) ακόμα και συνδυασμό 2 διαφορετικών μυρωδικών και μπαχαριών.

Υλικά
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 160 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 360 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω το βούτυρο και το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και «δουλεύω» με τον γάντζο για 10 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  • Βήμα 2 Προσθέτω το γιαούρτι και συνεχίζω να ζυμώνω για 3-4 λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Βήμα 3 Βγάζω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και δουλεύω με τα χέρια μέχρι να φτιάξω μια ενιαία, απαλή ζύμη.
  • Βήμα 4 Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσω.

Related Posts

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

ΠΕΪΝΙΡΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΜΑΤΖΟΥΝ

Αν θέλετε ένα νόστιμο και γρήγορο σνακ-μίνι γεύμα, δοκιμάστε αυτό το χορταστικό πεϊνιρλί. Η αφράτη ζύμη της Ζύμης Ψαχνών θα σας βγάλει από τον κόπο να ζυμώνετε αλλά θα είστε και σίγουροι ότι το πεϊνιρλί θα είναι απόλυτα επιτυχημένο.

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΜΕ 10 ΒΗΜΑΤΑ

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΜΕ 10 ΒΗΜΑΤΑ

1. Η επιτυχία μιας τάρτας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη ζύμη, γι’ αυτό τη φτιάχνω πάντα μόνη μου και το ίδιο συμβουλεύω ακόμη και τους «πρωτάρηδες. Για την παρασκευή της, διαλέγω πάντα φρέσκα και καλής ποιότητας υλικά. 2. Ζυμώνω γρήγορα το μείγμα, χωρίς να […]



Subscribe