Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΚΡΕΠΕΣ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

ΚΡΕΠΕΣ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

βασική συνταγή κρέπας

ΚΡΕΠΕΣ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

: 6-8
: 15 min
: 20 min
           
: 30 min

Στη βασική συνταγή κρέπας μπορούμε να φτιάξουμε κρέπες με όποια γέμιση θέλουμε, γλυκιά ή αλμυρή.

Υλικά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο αλλά χλιαρό
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού γάλα, χλιαρό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα αυγά, και το γάλα. Προσθέτω το αλεύρι και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να φτιάξω έναν λείο χυλό. Τέλος προσθέτω το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύω καλά και αφήνω το μείγμα κατά μέρος για 30 λεπτά.
  • Βήμα 2 Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 22 – 24 εκ., σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω μια δόση από τον χυλό και με τη ράχη της κουτάλας, τον απλώνω κυκλικά ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλο τον πυθμένα του τηγανιού. Εναλλακτικά, μόλις ρίξω τον χυλό ανασηκώνω ελαφρά το τηγάνι από τη λαβή του και το κινώ κυκλικά ώστε ο χυλός να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα.
  • Βήμα 3 Ψήνω το χυλό για 1 – 1½ λεπτό, μέχρι η κάτω πλευρά του να στερεοποιηθεί και να ροδίσει απαλά.
  • Βήμα 4 Συνήθως στο διάστημα αυτό έχει στερεοποιηθεί και η επάνω πλευρά της κρέπας, χωρίς να ροδίσει. Την γυρίζω εύκολα με μια σπάτουλα για να ροδίσει και η επάνω πλευρά, αλλιώς την αφήνω ώς έχει. Βγάζω την ψημένη κρέπα και την βάζω σε ένα μεγάλο πιάτο. Με τον ίδιο τρόπο για τη βασική συνταγή κρέπας ψήνω και τον υπόλοιπο χυλό, φτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο 6 – 8 κρέπες (ανάλογα με τη διάμετρο του τηγανιού που χρησιμοποιώ).

Related Posts

«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ

«ΜΑΓΙΚΗ» ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Μια μηλόπιτα σκέτο όνειρο! Αέρινη υφή χωρίς αλεύρι, αυγά και γάλα… Μόνο μήλα… Το απόλυτο, μαγικό γλυκό που μπορούμε να ευχαριστηθούμε χωρίς τύψεις!

ΝΤΟΝΑΤΣ ΣΠΙΤΙΚΑ (Donuts)

ΝΤΟΝΑΤΣ ΣΠΙΤΙΚΑ (Donuts)

Αφράτα και φουσκωτά ντόνατς, οι γνωστοί μας «λουκουμάδες» που σκοτωνόμασταν να προλάβουμε στο φούρνο ή στο κυλικείο του σχολείου.