ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
Πιάτο express, γιατί απαιτεί μόνο λίγο χρόνο για το βράσιμο των ζυμαρικών. Οι ωμές ντομάτες και ο φρέσκος βασιλικός είναι ότι πιο καλοκαιρινό μπορώ να σας προτείνω. Αν χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες, θα πρέπει να φροντίσετε να τις έχετε ξεπαγώσει πριν τις χρησιμοποιήσετε.
Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
- 400 γρ. βίδες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 ντομάτες, ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη
- ξύσμα από 1 ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι
- φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βήμα 1 Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ελέγχω το χρόνο βρασμού που αναγράφουν στο πακέτο των ζυμαρικών (συνήθως είναι 12-15 λεπτά). Ρίχνω τις βίδες, ανακατεύω καλά και αφήνω να βράσουν στο μισό χρόνο απ’ ότι αναγράφει το πακέτο.
- Βήμα 2 Προσθέτω τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύω και αφήνω να συνεχίσει ο βρασμός μέχρι να ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος βρασμού.
- Βήμα 3 Σουρώνω τα ζυμαρικά με τις γαρίδες σε ένα σουρωτήρι.
- Βήμα 4 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, τρίβω τις ντομάτες με τον τρίφτη. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Βήμα 5 Ρίχνω τα ζυμαρικά με τις γαρίδες μέσα στην σαλατιέρα όπως είναι καυτά και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα φύλλα βασιλικού και σερβίρω αμέσως.