Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΩΜΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

: 4
: 10 min
: 15 min

Πιάτο express, γιατί απαιτεί μόνο λίγο χρόνο για το βράσιμο των ζυμαρικών. Οι ωμές ντομάτες και ο φρέσκος βασιλικός είναι ότι πιο καλοκαιρινό μπορώ να σας προτείνω. Αν χρησιμοποιήσετε γαρίδες κατεψυγμένες, θα πρέπει να φροντίσετε να τις έχετε ξεπαγώσει πριν τις χρησιμοποιήσετε.

Υλικά
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (φρέσκιες ή κατεψυγμένες)
  • 400 γρ. βίδες (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 ντομάτες, ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο, βιολογικό λεμόνι
  • φύλλα από ½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Βάζω μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ελέγχω το χρόνο βρασμού που αναγράφουν στο πακέτο των ζυμαρικών (συνήθως είναι 12-15 λεπτά). Ρίχνω τις βίδες, ανακατεύω καλά και αφήνω να βράσουν στο μισό χρόνο απ’ ότι αναγράφει το πακέτο.
  • Βήμα 2 Προσθέτω τις γαρίδες μέσα στην κατσαρόλα, ανακατεύω και αφήνω να συνεχίσει ο βρασμός μέχρι να ολοκληρωθεί ο απαιτούμενος χρόνος βρασμού.
  • Βήμα 3 Σουρώνω τα ζυμαρικά με τις γαρίδες σε ένα σουρωτήρι.
  • Βήμα 4 Σε μια μεγάλη σαλατιέρα, τρίβω τις ντομάτες με τον τρίφτη. Προσθέτω το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Βήμα 5 Ρίχνω τα ζυμαρικά με τις γαρίδες μέσα στην σαλατιέρα όπως είναι καυτά και ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα φύλλα βασιλικού και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Ένα μοναδικό γεύμα γεμάτο από θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτική αξία! Πλουσιότατο σε λουτεΐνη, ζεαξανθίνη, βιταμίνες Β1, Β2, και C, ενισχύει την όραση, τη μεταβολική λειτουργία και φυσικά το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΓΑΡΙΔΟΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΑΡΙΔΟΛΑΖΑΝΑΚΙ ΜΕ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

Οι γαρίδες με τα ζυμαρικά είναι από τους πιο εύκολους συνδυασμούς. Είναι πολύ νόστιμο και κυρίως χορταστικό πιάτο που το ταχίνι κάνει τη διαφορά. Δίνει μια σάλτσα δεμένη και πεντανόστιμη.