Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΒΑΦΛΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΕΣ

ΒΑΦΛΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΕΣ

ΒΑΦΛΕΣ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΕΣ

: 6
: 10 min
: 4 min

Βάφλες σπιτικές και πανεύκολες, το αγαπημένο γλυκό σνακ μικρών και μεγάλων, με την τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά ζύμη και τα χαρακτηριστικά τετραγωνάκια που φυλακίζουν λαχταριστές δόσεις από σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας και λιωμένο παγωτό! Οι βάφλες φτιάχνονται τόσο εύκολα και, αν έχετε το ειδικό σκεύος για βάφλες, τις ψήνετε στιγμιαία. Το ιδανικό σερβίρισμα: Απλώνω την καυτή, αχνιστή βάφλα σε ένα πιάτο, βάζω επάνω του μια απολαυστική μπάλα παγωτό βανίλια και περιχύνω με άφθονη σάλτσα σοκολάτας.

Υλικά
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 80 γρ. βούτυρο, λιωμένο, χωρίς να κάψει
  • 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ελάχιστο αλάτι
  • 2 φλιτζ. τσαγιού (400 ml) φρέσκο γάλα, χλιαρό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ρίχνω τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάω καλά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά. Προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο, τη σκόνη βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω πολύ καλά. Σταδιακά, προσθέτω το χλιαρό γάλα, χωρίς να σταματήσω το χτύπημα, μέχρι να φτιάξω ένα τελείως ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.
  • Βήμα 2 Λαδώνω τη βαφλιέρα (ειδική συσκευή για βάφλες που μοιάζει με στρογγυλή τοστιέρα. Εχει δύο στρογγυλές αντικολλητικές πλάκες χαραγμένες με βαθιά τετραγωνάκια για να δώσουν στις βάφλες το χαρακτηριστικό τους σχέδιο). Αν δεν έχετε βαφλιέρα αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε τοστιέρα ή τηγάνι γιατί το αποτέλεσμα δεν είναι καλό. Ρίχνω 4 – 5 κουταλιές περίπου, από το μείγμα στη βαφλιέρα και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήνω τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά.
  • Βήμα 3 Βγάζω τη βάφλα και συνεχίζω μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
  • Βήμα 4 Σερβίρω αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό και σος σοκολάτας ή καραμέλας, ή τη σερβίρω με μαρμελάδα, με ζάχαρη και ό,τι άλλο θέλω.

Related Posts

ΒΑΦΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΟ ΡΟΦΗΜΑ

ΒΑΦΛΕΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΟ ΡΟΦΗΜΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Μια φανταστική πρόταση της Ντίνας για βάφλες χωρίς ζάχαρη! Στη συγκεκριμένη παραλλαγή χρησιμοποιείται αλεύρι ολικής άλεσης, το οποίο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά όπως αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία…

ΚΡΕΠΕΣ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

ΚΡΕΠΕΣ (ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ)

Με βάση το συγκεκριμένο μείγμα χυλού μπορούμε να φτιάξουμε κρέπες με όποια γέμιση θέλουμε, γλυκιά ή αλμυρή.



Subscribe