Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΧΛΑΔΟΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΑΧΛΑΔΟΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΑΧΛΑΔΟΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

: 8-10
: 40 min
: 30 min

Ωραία πρόταση για τα γιορτινά τραπέζια. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αχλάδια με φρούτα της εποχής. Φροντίστε μόνο να είναι μαλακά και ώριμα.

Υλικά
  • 6 μέτρια ώριμα αχλάδια, χωρίς τα κοτσάνια
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού σκόνη αμυγδάλου (θα τη φτιάξετε στο μπλέντερ ή θα την αγοράσετε έτοιμη από τα σούπερ μάρκετ)
  • 6 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη καλά με 40 γρ. ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί, για το σερβίρισμα
  • λίγη ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Βήμα 2 Κόβω τα αχλάδια στη μέση, από το κοτσάνι προς τη βάση. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ τους πυρήνες με τα κουκούτσια. Βουτυρώνω ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι με μέγεθος τέτοιο ώστε να χωράει τα κομμένα αχλάδια σε μονή στρώση, τα οποία τα βάζω στο ταψάκι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Βήμα 3 Στο μίξερ (χειρός ή πάγκου) χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και το μείγμα να αφρατέψει ελαφρώς. Προσθέτω τα αυγά ένα-ένα και συνεχίζω το χτύπημα, μέχρι να αναμειχθούν καλά στο μείγμα. Στη συνέχεια, χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία του μίξερ ρίχνω σταδιακά τη σκόνη αμυγδάλου, το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάω καλά, σε χαμηλή ταχύτητα. Τέλος, προσθέτω και το γάλα και χτυπάω ελάχιστα, μέχρι απλά να αναμειχθεί. Αδειάζω αυτό το μείγμα στο ταψάκι με τα κομμένα αχλάδια και ισιώνω την επιφάνεια με τη ράχη ενός κουταλιού.
  • Βήμα 4 Ψήνω το γλύκισμα για 25 – 30 λεπτά, στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Μόλις κρυώσει, το ξεφορμάρω, το κόβω σε κομμάτια και το πασπαλίζω με τη ζάχαρη άχνη. Το συνοδεύω με λίγη σαντιγί.

Related Posts

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;

Η λευκή σοκολάτα είναι για μένα μια νόστιμη σοκολάτα. Είναι ιδιαίτερη και αρέσει σε μικρούς και μεγάλους. Έχει μια πιο γλυκιά και κρεμώδη γεύση από την παραδοσιακή σοκολάτα. Προέρχεται από τα εργοστάσια της Nestle της Ελβετίας. Η ιστορία λέει πως στη δεκαετία του 1930, η […]



Subscribe