Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

: 8-10
: 20 min
: 45 min

Ίσως να είναι το πιο αφράτο κέικ που έχετε δοκιμάσει και είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψετε. Λίγη προσοχή χρειάζεται στην μαρέγκα, τη στιγμή που θα ρίξετε το σιρόπι. Πρέπει να είναι κρύο και να το προσθέσετε σε αργή ροή, έτσι ώστε να μη χαθεί ο όγκος.

Υλικά
  • Για το κέικ
  • 3 μεγάλα ροδάκινα
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο και κρύο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 9 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. σούπας (10 γρ.) μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Χρωματιστή τρούφα για το σερβίρισμα
  • Για το σιρόπι
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml νερό
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το σιρόπι: Βάζω σε μια κατσαρολίτσα τη ζάχαρη και το μετρημένο νερό. Βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνω να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω από τη φωτιά και το αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βάζω στην κουζινομηχανή τα ασπράδια και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αρχίσουν να φουσκώνουν και να ασπρίζουν. Μόλις γίνουν μαρέγκα, χωρίς να σταματήσω τη λειτουργία της κουζινομηχανής ρίχνω το κρύο σιρόπι σε αργή ροή, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να απορροφηθεί και να γυαλίσει η μαρέγκα. Αποσύρω τον κάδο από την κουζινομηχανή, αδειάζω την μαρέγκα σε ένα κρύο, μεταλλικό μπολ και επαναφέρω τον κάδο στη βάση του.
  • Βήμα 3 Ρίχνω του κρόκους, τη βανίλια, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να ασπρίσουν οι κρόκοι. Σταματάω το μίξερ και ρίχνω πασπαλιστά (ιδανικά με κόσκινο) το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύω με τη μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και προσθέτω τη μαρέγκα σε 3 δόσεις ανακατεύοντας απαλά.
  • Βήμα 4 Βουτυρώνω καλά μια παραλληλόγραμμη φόρμα 20×30 εκ. και πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη. Πλένω καλά τα ροδάκινα, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τα κουκούτσια. Βάζω τα ροδάκινα με την κομμένη πλευρά στον πάτο της φόρμας και αδειάζω από πάνω το μείγμα του κέικ. Ισιώνω με μια σπάτουλα και ψήνω στο φούρνο για 45 λεπτά. Βγάζω τη φόρμα από το φούρνο και αφήνω το κέικ να σταθεί για 10 λεπτά.
  • Βήμα 5 Αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα και πασπαλίζω με χρωματιστή τρούφα.

Related Posts

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ

Μια μηλόπιτα διαφορετική απ’ όσες γνωρίζετε. Τα ρολάκια σφολιάτας αλλά και η κανέλα με τα μπισκότα δίνουν τραγανή υφή και απίστευτη γεύση.

ΚΕΪΚ ΑΦΡΑΤΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (ANGEL CAKE)

ΚΕΪΚ ΑΦΡΑΤΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ (ANGEL CAKE)

Το απίθανα αφράτο και λευκό αυτό κέικ έχει ένα μόνο μερικά μυστικά: το καλό χτύπημα των ασπραδιών σε μαρέγκα, το συνδυασμό δύο ειδών ζάχαρης και το πρωτότυπο ξεφορμάρισμά του…