Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Αφράτα μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με φυστικοβούτυρο

Αφράτα μπισκότα σοκολάτας γεμιστά με φυστικοβούτυρο
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
20΄ 15΄ – 20΄ 30 μπισκότα [printfriendly]

 

Ελλήνων Γεύσεις στον Φενεό.
Υλικά Εκτέλεση
Για τα cookies

  • 120 γρ. κουβερτούρα 55%, σπασμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 120 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο, σε μέτρια κομμάτια
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 3 βιολογικά αυγά, χτυπημένα καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120 γρ. καλής ποιότητας σκόνη κακάο
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 120 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη

Για τη γέμιση

  • 150 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κουτ. σούπας νερό
Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C. Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε μεταλλικό μπολ στερεωμένο πάνω από μια μέτρια κατσαρόλα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό) λιώνω την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και βελούδινο. Απομακρύνω το μπολ από το μπεν μαρί και αφήνω τη σοκολάτα να κρυώσει λίγο (ώστε να μην καίγομαι όταν τη φέρω στα χείλη μου).
Προσθέτω τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύω καλά με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνω το κοσκινισμένο αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος, ρίχνω την τριμμένη σοκολάτα γάλακτος (τα κομματάκια της δεν θα λιώσουν τελείως, παρά θα σκορπίσουν ομοιόμορφα στο μείγμα).
Στρώνω μια λαμαρίνα φούρνου με λαδόκολλα. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνω μία κουταλιά από το μείγμα και το βάζω στο ταψί.
Συνεχίζω με κουταλιές από το υπόλοιπο μείγμα, τις οποίες βάζω σε απόσταση περίπου 5 εκ. τη μία από την άλλη, γιατί τα μπισκότα θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Συνολικά φτιάχνω περίπου 30 μπισκότα.
Τα ψήνω για 15 – 20 λεπτά, μέχρι να στερεοποιηθούν αλλά να παραμείνουν σχετικά μαλακά και αφράτα. Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά το φιστικοβούτυρο με τη ζάχαρη άχνη και το νερό. Παίρνω ένα μπισκότο, το αλείφω από την κάτω πλευρά του με το μείγμα φιστικοβούτυρου και το ενώνω με άλλο ένα μπισκότο, φτιάχνοντας ένα σάντουιτς. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα μπισκότα και τα σερβίρω.


Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα.

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE ΦΟΡΜΑΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ BROWNIE ΦΟΡΜΑΣ

Υπάρχει κάποιος που δεν αγαπά το brownie; Εγώ σας έχω μια εκδοχή που μπορείτε να απολαύσετε σε μορφή κέικ φόρμας. Αν θέλετε να αποφύγετε το μαύρο ρούμι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα γλυκό, σαμιώτικο κρασί ή ένα καλό μπράντι.