Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΟ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΟΒΟ

: 4
: 5 min
: 10 min

Τα τηγανητά αυγά είναι ένα απλό πιάτο αλλά μπορεί να γίνει πραγματικό έδεσμα αν έχετε φαντασία. Γίνονται γρήγορα και είναι πολύ χορταστικά.

Υλικά
  • 4 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 6 φέτες προσούτο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
  • ψωμί φρυγανισμένο, για το σερβίρισμα
  • αλάτι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι και απλώνω τις φέτες του προσούτο για να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Τις βγάζω από το τηγάνι και τις αφήνω στην άκρη.
  • Βήμα 2 Ρίχνω το ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και με προσοχή σπάω μέσα τα αυγά. Τα τηγανίζω για 5 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να μείνει μαλακός (μελάτος).
  • Βήμα 3 Απομακρύνω το τηγάνι από τη φωτιά, πασπαλίζω με το μπούκοβο και λίγο αλάτι.
  • Βήμα 4 Τρίβω τις δύο από τις έξι τραγανές φέτες προσούτο και πασπαλίζω τα αυγά.
  • Βήμα 5 Σερβίρω σε κάθε πιάτο από ένα αυγό, μια τραγανή φέτα προσούτο και λίγο φρυγανισμένο ψωμί.