Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΑΥΓΑ ΒΡΑΣΤΑ, ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

: 4
: 30 min
           
: 2 hr

Φυλάμε στο ψυγείο τα περισσευούμενα κόκκινα αυγά του Πάσχα (γερά ή τσουγκρισμένα και ραγισμένα) μιας και υπάρχουν κυριολεκτικά αναρίθμητοι και ευφάνταστοι τρόποι να τα σερβίρουμε!

Υλικά
  • 1 μεγάλο, ώριμο αβοκάντο
  • 8 σφικτοβρασμένα αυγά (πασχαλινά ή μη)
  • 3 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμός από 1 λεμόνι (μισό για το αβοκάντο και μισό για το μείγμα)
  • 2 κουτ. σούπας άνηθος, πολύ ψιλοκομμένος
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αυγά σολομού (μπρικ) ή αυγά ρέγκας, για το σερβίρισμα (και τα δύο τα βρίσκουμε σε βαζάκια, στο ψυγείο με τα αλίπαστα, σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ξεφλουδίζω το αβοκάντο, πετάω το κουκούτσι και λιώνω γρήγορα τη σάρκα του με ένα πιρούνι. Τη ραντίζω αμέσως με χυμό λεμονιού, για να μην μαυρίσει.
  • Βήμα 2 Ξεφλουδίζω τα αυγά και με ένα κοφτερό μαχαίρι τα κόβω οριζοντίως στη μέση. Με ένα κουταλάκι αφαιρώ με προσοχή τους σφικτούς κρόκους και τους βάζω σε ένα μεγάλο μπολ όπου τους λιώνω με ένα πιρούνι.
  • Βήμα 3 Βάζω τα ασπράδια σε ένα μεγάλο πιάτο, το καλύπτω με διάφανη μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο, μέχρι να χρησιμοποιήσω τα ασπράδια.
  • Βήμα 4 Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνω τα λιωμένα αβοκάντο, το γιαούρτι, το χυμό του δεύτερου λεμονιού, τον άνηθο, το λάδι και αλατοπίπερο. Ανακατεύω πολύ καλά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτιάξω μια κρέμα λεία και ομοιογενή. Αν τη θέλω βελούδινη, την περνάω για λίγο από το μούλτι.
  • Βήμα 5 Σκεπάζω την κρέμα και τη βάζω για 1 – 2 ώρες στο ψυγείο, για να σφίξει αρκετά. Τη βάζω σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και προσαρμόζω μύτη με δοντάκια.
  • Βήμα 6 Βγάζω τα αδειασμένα ασπράδια από το ψυγείο και τα αραδιάζω στην πιατέλα με όμορφο τρόπο. Με τη σακούλα ζαχαροπλαστικής φτιάχνω ροζέτες από το μείγμα των κρόκων, μέσα στις κοιλότητες των ασπραδιών.
  • Βήμα 7 Διακοσμώ με τα αυγά σολομού (ή ρέγκας) και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν έχει κρύο, και είμαι στο σπίτι ακούγοντας τη βροχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα, κουρνιασμένη στο καναπέ. Αλλά και με φίλες, δίπλα στο τζάκι για «κους κους», είναι ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα με σοκολάτα και όχι μόνο. Εμπνευσμένη […]