Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΟΤΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΟΤΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΟΤΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ & ΚΡΕΜΑ ΤΥΡΙΩΝ

: 12-14
: 40 min
: 30 min

Τέλειο σνακ για τα παιδιά και όχι μόνο… Αφράτη κρέμα με φιλέτο κοτόπουλο και πιπεριές «διπλωμένα» σε τραγανό φύλλο κρούστας με ιδιαίτερο και εντυπωσιακό πλέξιμο!

Υλικά
  • 2 πακέτα φύλλα κρούστας Ζύμη Ψαχνών
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο, για τα φύλλα
  • Για τη γέμιση
  • 200 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 400 ml φρέσκο γάλα
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, ΗΛΙΟΣ
  • 2 πιπεριές πράσινες, ψημένες και κομμένες σε μικρά καρέ
  • 2 πιπεριές κόκκινες, ψημένες και κομμένες σε μικρά καρέ
  • 300 γρ. καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο, Κασσάκης, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 60 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 4 φέτες Havarti Arla, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για τη γέμιση: Βάζω σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το βούτυρο και τα αφήνω να ζεσταθούν και να λιώσει το βούτυρο. Προσθέτω πασπαλιστά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει.
  • Βήμα 2 Βγάζω τη μεμβράνη από την κρέμα και προσθέτω, τα αυγά, τα τυριά, τις ψημένες πιπεριές, τα μυρωδικά και το κοτόπουλο. Ανακατεύω καλά και διορθώνω το αλατοπίπερο.
  • Βήμα 3 Για τις κοτόπιτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Αλείφω με λίγο βούτυρο μια λαμαρίνα φούρνου.
  • Βήμα 4 Απλώνω ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και το βουτυρώνω. Καλύπτω με ένα δεύτερο φύλλο το οποίο βουτυρώνω επίσης. Διπλώνω και τα δύο φύλλα μαζί, στη μέση, βουτυρώνω και ξαναδιπλώνω άλλη μια φορά στη μέση για να δημιουργήσω ένα τετράγωνο.
  • Βήμα 5 Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το τετράγωνο σε σχήμα σταυρού χωρίς όμως να «περάσω» το μαχαίρι από το κέντρο. Ουσιαστικά κόβω 4 μικρά τετράγωνα ενωμένα στο κέντρο. Βάζω 1-2 κουταλιές γέμιση στο 1 τεταρτημόριο και σκεπάζω με το τεταρτημόριο που υπάρχει απέναντι του. Χαράζω τα 2 τεταρτημόρια σε λωρίδες και τα πλέκω σταυρωτά. (Βλ. σχήμα κάτω)
  • Βήμα 6 Αλείφω τα «πακέτα» με βούτυρο και ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Related Posts

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Χωριάτικο φύλλο & κρούστας από την Ευβοϊκή Ζύμη

Η εταιρία ΕΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ ΑΒΕΕ ξεκίνησε το 1984 στα Ψαχνά Ευβοίας με την επωνυμία «Ζυμαρικά Ψαχνών», ως μια μικρή προσωπική βιοτεχνία με την παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, ακολουθώντας πιστά τις πατροπαράδοτες συνταγές και χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα αγνά υλικά, με τον τρόπο των πεπειραμένων νοικοκυρών. Μαθαίνοντας […]

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Θα το έχετε παρατηρήσει και εσείς πως όλο και πιο συχνά, βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ, βιολογικά προϊόντα. Μεγάλες, μικρές και καινούργιες εταιρίες προτείνουν αυτό το κάτι διαφορετικό αλλά υγιεινό. Η αλήθεια είναι πως τα προτιμώ και εγώ και σε κάθε μου καινούργια συνταγή […]