Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΥΤΥΡΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΥΤΥΡΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΒΟΥΤΥΡΑ

: 5 min
           
: 2 hr

Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστούν και διατηρούνται πολύ καιρό στο ψυγείο. Δίνουν γεύση σε όλα τα ψητά κρέατα σχάρας, τα ουδέτερα ζυμαρικά και της χειμωνάτικες σούπες.

Υλικά
  • Για το βούτυρο με μείγμα από 5 μπαχαρικά (για 1 ρολό)
  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (κιτρινόριζα), σε σκόνη (θα τον βρείτε χύμα σε μπαχαράδικα και συσκευασμένο σε πολλά παντοπωλεία)
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι
  • Για το βούτυρο με πιπέρια (για 1 ρολό)
  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 γεμάτες κουτ. σούπας ανάμεικτα πιπέρια (ροζ, πράσινο, μαύρο), χοντροσπασμένα
  • Για το βούτυρο με βασιλικό και λιαστές ντομάτες (για 1 ρολό)
  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες από βαζάκι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας φύλλα από φρέσκο βασιλικό, πολύ ψιλοκομμένα
  • ½ σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για το βούτυρο με 5 μπαχαρικά: Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ) ανακατεύω με μια σπάτουλα το μαλακωμένο βούτυρο με όλα τα μπαχαρικά, μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.
  • Βήμα 2 Παίρνω ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης και μεταφέρω το μείγμα στο κέντρο της. Το τυλίγω με τη μεμβράνη και του δίνω σχήμα κοντόχοντρου ρολού. Σφίγγω τις άκρες της μεμβράνης και τις στρίβω, σαν να φτιάχνω μια μεγάλη καραμέλα. Τη βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
  • Βήμα 3 Για να σερβίρω, ξετυλίγω την «καραμέλα» και την κόβω σε λεπτές φέτες. Τυλίγω την υπόλοιπη με τη μεμβράνη και τη διατηρώ στο ψυγείο.
  • Βήμα 4 Προτάσεις για σερβίρισμα
    • Βάζω από μια στρογγυλή φέτα βουτύρου σε μια μερίδα καυτά ζυμαρικά, αντί άλλης σάλτσας.
    • Αφήνω μια φέτα να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και με αυτήν αλείφω φρυγανισμένα ψωμάκια, σε μπουφέ.
    • Όταν σερβίρω βελουτέ σούπες λαχανικών (σούπα κολοκύθας, καροτόσουπα, σελινόσουπα κ.ά.), βάζω σε κάθε μερίδα από μία φέτα βουτύρου και την αφήνω να λιώσει αργά.
  • Βήμα 5 Για το βούτυρο με πιπέρια: Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ) ανακατεύω με μια σπάτουλα το μαλακωμένο βούτυρο με σπασμένα πιπέρια, μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.
  • Βήμα 6 Παίρνω ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης και μεταφέρω το μείγμα στο κέντρο της. Το τυλίγω με τη μεμβράνη και του δίνω σχήμα κοντόχοντρου ρολού. Σφίγγω τις άκρες της μεμβράνης και τις στρίβω, σαν να φτιάχνω μια μεγάλη καραμέλα. Τη βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
  • Βήμα 7 Για να σερβίρω, ξετυλίγω την «καραμέλα» και την κόβω σε λεπτές φέτες. Τυλίγω την υπόλοιπη με τη μεμβράνη και τη διατηρώ στο ψυγείο.
  • Βήμα 8 Προτάσεις για σερβίρισμα
    • Αφήνω μία φέτα να λιώσει σε ψητό μοσχάρι ή κοτόπουλο, ιδιαίτερα σχάρας. Ιδανικό για μοσχαρίσιες μπριζόλες, μπιφτέκια μοσχαρίσια ή κοτόπουλου, φιλέτο. Αποφεύγω να το χρησιμοποιήσω σε λιπαρό κρέας όπως αρνί ή χοιρινό (αν και ταιριάζει), για να μην αυξήσω υπερβολικά τα λιπαρά.
    • Βάζω μία φέτα στο τελείωμα ενός απλού ριζότο μιλανέζα, αντί σκέτου βουτύρου και ανακατεύω.
  • Βήμα 9 Για το βούτυρο με βασιλικό και λιαστές ντομάτες: Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ) ανακατεύω με μια σπάτουλα το μαλακωμένο βούτυρο, προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, τα φυλλαράκια βασιλικού και το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύω πολύ καλά, μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα.
  • Βήμα 10 Παίρνω ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης και μεταφέρω το μείγμα στο κέντρο της. Το τυλίγω με τη μεμβράνη και του δίνω σχήμα κοντόχοντρου ρολού. Σφίγγω τις άκρες της μεμβράνης και τις στρίβω, σαν να φτιάχνω μια μεγάλη καραμέλα. Τη βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
  • Βήμα 11 Για να σερβίρω, ξετυλίγω την «καραμέλα» και την κόβω σε λεπτές φέτες. Τυλίγω την υπόλοιπη με τη μεμβράνη και τη διατηρώ στο ψυγείο.
  • Βήμα 12 Προτάσεις για σερβίρισμα
    • Αφήνω μια φέτα να λιώσει σε ένα μπολ με καυτά λαχανικά βραστά ή ατμού, όπως φασολάκια, αρακά, καλαμπόκι, σπαράγγια, λαχανάκια Βρυξελών, καρότα, και μετά ανακατεύω καλά.
    • Τη σερβίρω πάνω σε ψημένο φιλέτο κοτόπουλου, ιδιαίτερα στήθος και κατά προτίμηση σχάρας.

Related Posts

GALETTE ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

GALETTE ΜΕ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΦΥΣΤΙΚΙΟΥ

Γρήγορη και πεντανόστιμη galette με ζουμερές βανίλιες, βουτυράτο, τραγανό φύλλο και βελούδινη κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια, γιαρμάδες…

ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΦΡΙΤΑΤΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ & ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία παραδοσιακή, γευστική πρόταση της αγαπημένης μας Ντίνας για να μαγειρέψετε και να απολαύσετε τις μελιτζάνες. Η μελιτζάνα είναι ένα λαχανικό το οποίο παρέχει ισχυρή προστασία στο ανοσοποιητικό σύστημα. Στην παραδοσιακή κορεατική ιατρική χρησιμοποιείται για τη αντιμετώπιση του πόνου, της ερυθράς και του αλκοολισμού.