Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

: 6
: 30 min
: 1 hr 45 min

Τώρα που τα βρίσκετε παντού, ετοιμάστε τα με κάθε τρόπο: τσιγαριστά, σε πίτες, πιτάκια και τάρτες, σε βελουτέ συνοδευτικά αλλά και σε υπέροχα φρικασέ, πρωτότυπα και γιορτινά.

Υλικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • περίπου 2 κιλά σπάλα από αρνάκι γάλακτος, με το κόκαλο (ζητάτε από τον κρεοπώλη να την κόψει σε μέτρια κομμάτια-μερίδες)
  • 6 - 7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 μέτρια μαρούλια, καθαρισμένα από τα 2 - 3 σκληρά εξωτερικά φύλλα, ψιλοκομμένα για σαλάτα
  • 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
  • 15 μανιτάρια μικρά, ολόκληρα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τη σάλτσα
  • ¼ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 2 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
  • 150 ml χυμός λεμονιού (ή λιγότερος, αν θέλετε)
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τοποθετώ τα κομμάτια κρέατος, σε μονή στρώση όσο γίνεται. Τα σοτάρω για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από την κάτω πλευρά και να ξεκολλάνε εύκολα από το σκεύος. Τα γυρίζω με προσοχή και τα σοτάρω με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
  • Βήμα 2 Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτω όσο ζεστό νερό χρειαστεί ώστε να καλύψει το κρέας καλά, ρίχνω αλάτι και πιπέρι και αφήνω το υγρό να πάρει μια βράση.
  • Βήμα 3 Ξαφρίζω για λίγα λεπτά και, όταν σταματήσει να σχηματίζεται αφρός και το νερό γίνει διαυγές, χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 45 λεπτά.
  • Βήμα 4 Προσθέτω 2 φλιτζάνια καυτό νερό, τα μαρούλια, τα μυρώνια και τις καυκαλήθρες, ανακατεύω και συνεχίζω το μαγείρεμα για 15 λεπτά, πάντα σε χαμηλή φωτιά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα. Το υγρό της κατσαρόλας πρέπει να είναι αρκετό για τη σάλτσα, όχι όμως τόσο ώστε το φαγητό να μοιάζει με σούπα.
  • Βήμα 5 Σάλτσα: Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά, προσθέτω πασπαλιστά το κορν φλάουρ και ανακατεύω με το σύρμα. Το καβουρδίζω για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αποκτήσει ανοιχτό καστανό χρώμα.
  • Βήμα 6 Με μια κουτάλα της σούπας παίρνω καυτό ζουμί από την κατσαρόλα με το κρέας και το ρίχνω πολύ αργά στο μείγμα αλευριού στο κατσαρολάκι, χτυπώντας ασταμάτητα. Θα χρειαστώ περίπου 2 κουτάλες ζωμό. Σιγομαγειρεύω τη σάλτσα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ελαφρώς και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Βήμα 7 Προσθέτω έναν-έναν τους κρόκους, χτυπώντας έντονα με το σύρμα και στη συνέχεια ρίχνω αργά το χυμό λεμονιού. Ανακατεύω καλά μέχρι να φτιάξω μια λεία και δεμένη σάλτσα, την ξαναβάζω σε πολύ χαμηλή φωτιά και μαγειρεύω για 1 – 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  • Βήμα 8 Αδειάζω τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το φαγητό, προσθέτω τον άνηθο, αποσύρω αμέσως από τη φωτιά και ανακινώ έντονα το σκεύος για να απλωθεί παντού η σάλτσα. Σερβίρω το φαγητό αμέσως.


Related Posts

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερηη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ STIR-FRY

Το κινέζικο τηγάνισμα είναι η απόλυτη μέθοδος μαγειρικής για χορταστικά γεύματα και το κυριότερο, σε χρόνο μηδέν! Ελάτε να δούμε μαζί ποια είναι τα μυστικά του stir-fry ποια τα κατάλληλα υλικά και ποια τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να φτιάξετε τα καλύτερα κινέζικα πιάτα αλά […]