Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ

ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ

ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ

: 6
: 20 min
: 1 hr 30 min
           
: 30 min

Όσα ρολάκια κρέατος κι αν σκαρφιστώ, όσα αρνίσια καρέ-κορώνα κι αν γεμίσω, όσες μαριναρισμένες αρνίσιες κοτολέτες κι αν ψήσω, από το πασχαλινό μου τραπέζι δεν μπορεί να λείπει ένα λαχταριστό παραδοσιακό αρνάκι εξοχικό, ρουμελιώτικο και ασυναγώνιστο. Εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε με τα υλικά: βάλτε αρακά, μάραθο, άνηθο, ανθότυρο ή φέτα, κομμάτια ντομάτας και ό,τι άλλο εμπνευστείτε!

Υλικά
  • 1½ - 2 κιλά αρνίσιο μπουτάκι χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 - 3 βιολογικά καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 βιολογικές, μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Μαυροδάφνη
  • 1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (αν δεν σας αρέσει το κύμινο βάλτε 1 κουτ. σούπας από διάφορα ξερά μυρωδικά, ανάμεικτα, όπως μαντζουράνα, θυμάρι, ρίγανη κ.ά.)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 12 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, κομμένα σε τετράγωνο σχήμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά, τα αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και τα ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Σκεπάζω τη λεκάνη και τη βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κρέας.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Βήμα 3 Χωρίζω τα κομμάτια λαδόκολλας ανά δύο, φτιάχνοντας έτσι 6 διπλά κομμάτια λαδόκολλας. Μοιράζω το μείγμα του κρέατος στα 6 διπλά φύλλα και φροντίζω να βάλω από όλα τα υλικά σε κάθε πακέτο. Τυλίγω τις λαδόκολλες σε πακετάκια, σφίγγοντας καλά. Αν χρειαστεί, τα δένω με σπάγκο για να μην ανοίξουν.
  • Βήμα 4 Τα βάζω σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί και τα ψήνω για 1½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
  • Βήμα 5 Βάζω από ένα πακέτο σε κάθε πιάτο και αφήνω τους καλεσμένους μου να ανοίξει ο καθένας το πακέτο του για να απολαύσει όλο το άρωμα που θα αναδυθεί και το πεντανόστιμο ζουμί.


Related Posts

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

ΠΩΣ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ;

Για να μαγειρέψετε τα λαχανικά σας, ξεκινήστε και βράστε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Ρίξτε χοντρό αλάτι. Εν τω μεταξύ, καθαρίστε και ξεφλουδίστε τα λαχανικά σας πριν τα πλύνετε. Κόψτε τα σε όσο γίνεται, ισομεγέθη κομμάτια. Μόλις πάρει βράσει το νερό, ρίξτε τα λαχανικά. Μην […]

17 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ… ΑΛΛΙΩΣ

17 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ… ΑΛΛΙΩΣ

Μπορεί να έχετε μάθει να χρησιμοποιείτε το χυμό λεμονιού μόνο στο φαγητό ή στις λεμονάδες. Πράγματι, το λεμόνι έχει πολλά οφέλη και ενδιαφέρουσες ιδιότητες που αν το πίνετε καθημερινά μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά. Εγώ σας έχω 15 πρωτότυπες ιδέες που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε […]



Subscribe