Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

: 4-6
: 20 min
: 1 hr 10 min

Φαγητό κυριακάτικο και γιορτινό. Το τρυφερό αρνάκι δίνει τέτοια νοστιμιά στο κριθαράκι που θα το λατρέψουν όλοι.

Υλικά
  • 1.500 γρ. αρνάκι από μπούτι, κομμένο σε μερίδες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε μεσαία καρέ
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε μεσαία καρέ
  • 2 κλωναράκια δεντρολίβανο, φρέσκο ή 1 κουτ. γλυκού ξερό
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρασί, λευκό
  • 500 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1½ λίτρο ζωμό κότας ή νερό
  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φέτα ή μυζήθρα τριμμένη για το σερβίρισμα
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος, για το σερβίρισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα (πλασοτέ), ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζω το αρνάκι σε μονή στρώση (αν δεν χωράει όλο το κρέας, το κάνω σε δύο δόσεις) και «γυρίζω» το κρέας για να πάρει χρώμα απ’ όλες τις μεριές.
  • Βήμα 2 Βγάζω το κρέας σε μια πιατέλα και ρίχνω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, τα καρότα και την πιπεριά και σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Βήμα 3 Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει επαναφέρω τα κομμάτια του αρνιού. Σβήνω με ½ φλιτζάνι κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτω τον χυμό ντομάτας, το δεντρολίβανο και 1 λίτρο από ζωμό κότας ή νερό.
  • Βήμα 4 Αλατοπιπερώνω, σκεπάζω την κατσαρόλα, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω το κρέας να μαγειρευτεί για 50 λεπτά.
  • Βήμα 5 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τις 2 κουταλιές βούτυρο να λιώσουν. Προσθέτω το κριθαράκι και το σοτάρω ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει. Σβήνω με το υπόλοιπο κρασί και αλατοπιπερώνω.
  • Βήμα 6 Δοκιμάζω αν έχει μαλακώσει το αρνάκι και με μια τρυπητή κουτάλα βγάζω τα κομμάτια του κρέατος σε μια πιατέλα και τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 7 Ρίχνω το σοταρισμένο κριθαράκι στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και συμπληρώνω λίγο ζωμό (ανάλογα με τη σάλτσα που έχει μείνει από το μαγείρεμα του κρέατος). Αφήνω το κριθαράκι να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
  • Βήμα 8 Προσθέτω το κρέας, ανακατεύω και αφήνω το φαγητό να βράσει για 5 λεπτά ακόμα.
  • Βήμα 9 Κατεβάζω από τη φωτιά, και αφήνω το φαγητό να σταθεί σκεπασμένο για 10 λεπτά. Σερβίρω, πασπαλίζοντας με τριμμένη φέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Related Posts

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ… ΤΟ ΜΥΡΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Είναι το μυρωδικό που κυριαρχεί στα χειμωνιάτικα πιάτα μας. Στιβαρός, αρρενωπός χαρακτήρας, ζεστή ευωδιά, με ιδιαίτερη δύναμη και ζωντάνια, έχει ταυτιστεί με μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Είναι ο σχεδόν σταθερός αρωματικός σύντροφος του αρνίσιου κρέατος, αλλά πώς αλλιώς […]

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ;

«Τρώγε το πρωί σαν βασιλιάς, το μεσημέρι, σαν πρίγκιπας και το βράδυ… σαν ζητιάνος». Έτσι λέει ο θυμόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Το βράδυ ο οργανισμός μας δυσκολεύετε πιο πολύ στη πέψη ειδικά αν φάμε πολύ και πέσουμε αμέσως για ύπνο! Για να έχουμε […]



Subscribe