Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ

: 4-6
: 20 min
: 50 min

Ανάλαφρη, καλοκαιρινή πίτα που θα λατρέψετε. Μπορείτε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τα λευκά τυριά (φέτα, τυρί κρέμα) με κίτρινα. Π.χ. Γραβιέρα, κασέρι ή ακόμα και ένα καπνιστό που θα δώσει ιδιαίτερη γεύση.

Υλικά
  • 6 χωριάτικα φύλλα ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 κολοκύθια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ κουτ. γλυκού κίμινο, τριμμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. φέτα, τριμμένη στο χέρι
  • 2 κουτ. σούπας άνιθο, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω 3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Τηγανίζω σε δυνατή φωτιά λίγες λίγες τις φέτες των κολοκυθιών μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις βγάζω σε ένα σκεύος στρωμένο με χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσω με όλα τα κολοκυθάκια.
  • Βήμα 2 Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάω τα αυγά μαζί με το τυρί κρέμα. Προσθέτω την φέτα, την πιπερίτσα, το κίμινο, την κάππαρη, τον άνιθο και το ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνω ελαφρά (η κάππαρη και η φέτα είναι αλμυρή).
  • Βήμα 3 Ανοίγω τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας.
  • Βήμα 4 Λαδώνω ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι ή μια ταρτιέρα και στρώνω εκεί το πρώτο φύλλο φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά του ταψιού. Το λαδώνω καλά με ένα πινέλο και στρώνω το δεύτερο. Συνεχίζω μέχρι να βάλω και τα 6 φύλλα. Το τελευταίο δεν χρειάζεται να το λαδώσω.
  • Βήμα 5 Αδειάζω στην ταρτιέρα το μίγμα των τυριών. Από πάνω απλώνω τα τηγανισμένα κολοκυθάκια, μισοβυθίζοντάς τα (όχι τελείως) μέσα στο μίγμα.
  • Βήμα 6 Ψήνω την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και να πήξει το μίγμα.
  • Βήμα 7 Αφήνω την πίτα να σταθεί για 10 λεπτά πριν την κόψω.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν έχει κρύο, και είμαι στο σπίτι ακούγοντας τη βροχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα, κουρνιασμένη στο καναπέ. Αλλά και με φίλες, δίπλα στο τζάκι για «κους κους», είναι ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα με σοκολάτα και όχι μόνο. Εμπνευσμένη […]