Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ

ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ

ΑΝΑΠΟΔΟ ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ

: 8-10
: 35 min
: 50 min

Την ιδέα του κέικ την πήρα από την διάσημη τάρτα Τατέν που τα φρούτα καραμελώνονται και στρώνονται στη βάση της φόρμας. Οι μπανάνες δίνουν μια ιδιαίτερα ζουμερή υφή στο κέικ και όλοι θα νομίζουν ότι το έχετε σιροπιάσει.

Υλικά
  • 200 γρ. βούτυρο μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 μέτρια αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 μπανάνες, πολτοποιημένες
  • 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 120 ml γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τις μπανάνες
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 70 γρ. μέλι
  • 4-5 μπανάνες, κομμένες σε μακριές, κάθετες φέτες
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω καλά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 23 εκ.
  • Βήμα 2 Ξεκινάω από τις μπανάνες. Βάζω σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι και ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δημιουργηθεί ένα χρυσοκόκκινο σιρόπι. Αδειάζω το σιρόπι στη φόρμα και στρώνω τις φέτες μπανάνας, ολόγυρα.
  • Βήμα 3 Για το κέικ: Βάζω το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτω τα αυγά σταδιακά, ένα-ένα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν στο κρεμώδες μείγμα.
  • Βήμα 4 Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι σταδιακά ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι. Όταν ενσωματωθεί πλήρως, προσθέτω τις λιωμένες μπανάνες, τις σταγόνες σοκολάτας και το γάλα ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν στο μείγμα.
  • Βήμα 5 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ισιώνω με ένα κουτάλι. Ψήνω στο φούρνο για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Δοκιμάζω με μια οδοντογλυφίδα και αν βγει στεγνή αποσύρω από το φούρνο.
  • Βήμα 6 Αφήνω το κέικ να σταθεί για 5 λεπτά και αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα. Σερβίρω το κέικ χλιαρό με λίγο παγωτό βανίλια.

Related Posts

17 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ… ΑΛΛΙΩΣ

17 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ… ΑΛΛΙΩΣ

Μπορεί να έχετε μάθει να χρησιμοποιείτε το χυμό λεμονιού μόνο στο φαγητό ή στις λεμονάδες. Πράγματι, το λεμόνι έχει πολλά οφέλη και ενδιαφέρουσες ιδιότητες που αν το πίνετε καθημερινά μπορεί να σας βοηθήσει αρκετά. Εγώ σας έχω 15 πρωτότυπες ιδέες που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε […]

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

BABKA ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Η Babka είναι είδος αφράτου τσουρεκιού που έχει ελάχιστη ζάχαρη. Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια ζύμη και να την γεμίσετε με άλλη μαρμελάδα της αρεσκείας σας ή και πραλίνα φουντουκιού, ταχίνι ή ακόμη και κάποιο μαλακό γλυκό τυρί (ανθότυρο, ρικότα).



Subscribe