Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΑΜΥΓΔΑΛΩΤΑ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

: 34-36
: 30 min
: 25 min

Τέλειο κέρασμα με τη λεπτή γεύση του αμυγδάλου και το απίθανο άρωμα της μαστίχας. Θα ξετρελάνει όσους τα δοκιμάσουν!!!

Υλικά
  • 300 γρ. αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη, καβουρδισμένη στο γκριλ για ελάχιστα λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και τριμμένη σε χοντρά ψίχουλα
  • 2 ασπράδια από βιολογικά αυγά, χτυπημένα σε μαρέγκα
  • ½ κουτ. γλυκού σκόνη μαστίχας Χίου
  • 2 κουτ. σούπας λικέρ μαστίχας Χίου ή κάποιο λικέρ της αρέσκειας σας
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γλυκό κουταλιού κεράσι (ή βύσσινο), καλά στραγγισμένο από το σιρόπι του
  • 4 λεπτά φύλλα κρούστας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού (περίπου 80 ml) ανθόνερο, για το ράντισμα
  • άφθονη ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω την καβουρδισμένη και τριμμένη αμυγδαλόψιχα και προσθέτω τα χτυπημένα ασπράδια, τη σκόνη μαστίχας, το λικέρ και το στραγγισμένο γλυκό κουταλιού. Ανακατεύω πολύ καλά.
  • Βήμα 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Στρώνω με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
  • Βήμα 3 Παίρνω ένα φύλλο κρούστας και το απλώνω σε καθαρή και επίπεδη επιφάνεια. Το αλείφω καλά με λίγο βούτυρο και το διπλώνω στη μέση. Κατά μήκος της στενής πλευράς του απλώνω το 1/4 του μείγματος αμυγδάλου. Τυλίγω το φύλλο σε ρολό και το κόβω σε φέτες με πάχος περίπου 1½ εκ., φτιάχνοντας μικρά σαραγλάκια. Τα βάζω στο ταψί, το ένα κοντά στο άλλο.
  • Βήμα 4 Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα άλλα 2 φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση και τα κόβω και αυτά σε σαραγλάκια, τα οποία βάζω στο ταψί.
  • Βήμα 5 Τοποθετώ το ταψί στο φούρνο και ψήνω τα αμυγδαλωτά-σαραγλάκια για 20 – 25 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν.
  • Βήμα 6 Βγάζω το ταψί από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν ελαφρώς. Τα ραντίζω με το ανθόνερο και τα πασπαλίζω με άφθονη ζάχαρη άχνη.

Related Posts

MUFFINS ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

MUFFINS ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΖΕΛΕ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Λατρεύω το άρωμα του τριαντάφυλλου και προσπαθώ να το χρησιμοποιώ στα γλυκά μου. Εδώ σας δίνω μια ιδέα για τέλεια μάφινς.

CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

CHEESECAKE ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Τέλεια, μικρά cheesecake αρωματισμένα με τριαντάφυλλο. Σερβίρετέ τα μετά από ένα βαρύ γεύμα με κρεατικά για να «καθαρίσετε» τη γεύση σας. Αν έχετε γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο μπορείτε…