Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ

CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ

CHEESECAKE ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ

: 8-10
: 40 min
: 40 min

Πλούσιο, κρεμώδες και πεντανόστιμο γλυκό που αγαπάμε πολύ. Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη μαρμελάδα, μπορείτε να το σερβίρετε με λίγη χτυπημένη κρέμα και φρέσκα φρούτα, ανάλογα με την εποχή.

Υλικά
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Degistive
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 μεγάλα αυγά
  • Για το σερβίρισμα
  • 200 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί της βάση μιας φόρμας με αποσπώμενα τοιχώματα, διαμέτρου 24-26 εκ.
  • Βήμα 2 Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτω το λιωμένο βούτυρο και δουλεύω με διακοπτόμενη ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί ένα λασπώδες μείγμα. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και πιέζω με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί μια συμπαγής, ισόπαχη βάση. Καλύπτω τη φόρμα με μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Βήμα 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Βάζω στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει το τυρί. Προσθέτω το χυμό λεμονιού και το αλεύρι και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν στην κρέμα. Αρχίζω να προσθέτω τα αυγά σταδιακά (1 τη φορά) και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα αφράτο και απαλό.
  • Βήμα 4 Βγάζω τη φόρμα με τη βάση από το ψυγείο, αδειάζω την κρέμα και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και το αφήνω να κρυώσει καλά.
  • Βήμα 5 Το ξεφορμάρω, απλώνω την μαρμελάδα σε λεπτή στρώση και σκορπίζω τα κόκκινα φρούτα. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

ΚΑΒΟΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΣΙΚΟΡΕ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΠΕΤΙΜΕΖΙ

Ανάλαφρη και ιδιαίτερη σαλάτα που θα πρέπει να συνοδέψετε με ένα καλό κρασί. Τα φρέσκα καβούρια δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά αλλά έχουν ένα «μπελά» στο καθάρισμα. Αξίζει όμως ο κόπος!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΑΛΑΤΑ

Άνοιξη και τα φρέσκα λαχανικά, οργιάζουν. Τι ποιο εύκολο για απλές ή πολύπλοκες σαλάτες για να τις απολαύσουμε ως συνοδευτικό αλλά και γιατί όχι, ως κυρίως πιάτο. Μπορεί, βέβαια, οι επιλογές των λαχανικών να είναι εύκολη υπόθεση, αλλά, η βινεγκρέτ είναι αυτή που θα απογειώσει […]