Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Αλμυρό κέικ με ανθότυρο, παντζάρι και κρέμα βαλσαμικού

Αλμυρό κέικ με ανθότυρο, παντζάρι και κρέμα βαλσαμικού
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 20΄ 45΄ 1 φόρμα κέικ
ή 10 μικρά φορμάκια
[printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στη Μύκονο!
Υλικά Εκτέλεση
  • 180 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κασέρι, τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιούγιαούρτι στραγγιστό
  • 3-4 μικρά παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλιτζ. τσαγιούγάλα
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • ½ φλιτζ. τσαγιούελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα βαλσαμικού 
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
Βάζω σε ένα μπλεντεράκι τα κομμένα παντζάρια, τις σκελίδες σκόρδου, την κρέμα βαλσαμικού  και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια κρέμα.
Χτυπάω τα αυγά και προσθέτω το γάλα και το γιαούρτι. Ανακατεύω καλά. Ρίχνω σιγά σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ομογενοποιώ το μίγμα ανακατεύοντας το. Προσθέτω το ανθότυρο και το κασέρι, και το μείγμα με το πολτοποιημένο παντζάρι. Ανακατεύω και μεταφέρω το μίγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ ή σε λαδωμένα ατομικά φορμάκια.
Ψήνω στο προθερμασμένο φούρνο για 40 με 45 λεπτά. Αφήνω για λίγο το κέικ ή τα κεικάκια να κρυώσουν και τα ξεφορμάρω.

Related Posts

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

Σοκολάτα με πορτοκάλι είναι από τους πιο κλασσικούς συνδυασμούς. Κόβοντας το σοκολατένιο σουφλέ βρίσκεις μια πορτοκαλένια κρέμα.

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΟΝΣΕΡΒΑΣ

Όλοι έχουμε έστω μια κονσέρβα τόνο στο ντουλάπι μας. Κι αν όχι, καλό είναι να υπάρχει, αφού όπως θα σας δείξω στη συνέχεια, με μια κονσέρβα τόνου μπορείτε να φτιάξετε αμέτρητες απίθανες συνταγές! Τόνος κονσέρβας υπάρχει τόσο σε λάδι όσο και σε νερό. Ανάλογα με […]