Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΑΛΜΥΡΑ MUFFIN ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

ΑΛΜΥΡΑ MUFFIN ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

ΑΛΜΥΡΑ MUFFIN ΜΕ ΤΥΡΕΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

: 6
: 20 min
: 25 min

Τα τέλεια αλμυρά muffins με μια ζουμερή, τυρένια καρδιά! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν αλλά και οι μεγάλοι θα βρουν το τέλειο σνακ για το γραφείο.

Υλικά
  • Για τη «σάλσα»:
  • 3 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3-4 κλων. φρέσκο βασιλικό
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας κέτσαπ πικάντικη
  • Για το μίγμα τυριού:
  • 120 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα ARLA
  • 150 γρ. μίγμα τριμμένων τυριών ARLA PASTA & GRATINAR
  • 1-2 κουτ. σούπας «σάλσα»
  • Για τη ζύμη:
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 170 γρ. αλεύρι πολύσπορο ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 150 ml γάλα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% ARLA
  • 120 γρ. βούτυρο LURPAK, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 60 γρ. αυθεντικό Δανέζικο σκληρό τυρί ARLA, σε φλέικς
  • Για το σερβίρισμα:
  • «Σάλσα»
  • Πετιμέζι
  • Ελαιόλαδο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Για την σάλσα: Πλένω τις ντομάτες, τις ξεφλουδίζω και τις κόβω σε πολύ μικρούς κύβους, αφαιρώντας τους σπόρους. Ψιλοκόβω τα κρεμμύδια και τον βασιλικό. Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτω το ελαιόλαδο και την κέτσαπ. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 2 Για το μείγμα τυριού: Βάζω το τυρί κρέμα και το μίγμα τριμμένων τυριών σε ένα μπολ και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο, απαλό μείγμα. Προσθέτω 2 κουταλιές της σούπας σάλσα και ανακατεύω καλά. Πλάθω το μείγμα σε 6 στρογγυλά μπαλάκια και τα βάζω στην κατάψυξη μέχρι να τα χρησιμοποιήσω.
  • Βήμα 3 Για τη ζύμη: Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Boυτυρώνω καλά και αλευρώνω 6 θήκες για μάφινς και το αφήνω στην άκρη. Βάζω σε ένα μπολ τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και χτυπάω με το σύρμα για να ενωθούν. Προσθέτω τα άλευρα σε δόσεις και συνεχίζω το ανακάτεμα με το σύρμα. Προσθέτω το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν και χτυπάω καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Τέλος, ρίχνω τις λιαστές ντομάτες και το σχοινόπρασο και ανακατεύω. Γεμίζω τις θήκες για μάφινς μέχρι τη μέση και βυθίζω σε κάθε μια από 1 παγωμένη μπάλα τυριού. Απογεμίζω τις θήκες με το υπόλοιπο μείγμα και σκορπίζω σκληρό τυρί Δανίας. Ψήνω στο φούρνο για 25 λεπτά.
  • Βήμα 4 Για το σερβίρισμα: Σε όση σάλτσα έχει απομείνει, ραντίζω με λίγο πετιμέζι και με ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνω αι σερβίρω τα μάφινς με 1-2 κουταλιές σάλσα.

Related Posts

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΨΗΤΗ, ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΙΝΟΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Πολύ χορταστική πρόταση που μπορείτε να το σερβίρετε ως ζεστή σαλάτα. Αν προσθέσετε λίγη τριμμένη φέτα γίνεται ένα ελαφρύ γεύμα ή βραδινό.

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙΑ

Χορταστική κιμαδόπιτα που με τη συνοδεία μιας μεγάλης, πράσινης σαλάτας, μπορεί να γίνει και κύριο πιάτο.