Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΑΛΜΥΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ

ΑΛΜΥΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ

ΑΛΜΥΡΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΠΕΣΤΡΟΦΑ

: 6-8
: 20 min
: 40 min
           
: 3 hr

Ασυνήθιστη πίτα με ιδιαίτερο φύλλο. Το κανταΐφι γίνεται τραγανό και βουτυράτο και δένει απόλυτα με τα τυριά και την πέστροφα. Ότι πρέπει για μπουφέ και cocktail party.

Υλικά
  • 400 γρ. φύλλο κανταΐφι ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. καπνιστή πέστροφα, ψιλοκομμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ανοίγω το φύλλο κανταΐφι και με τα δάχτυλά μου ξεχωρίζω τις ίνες όσο περισσότερο γίνεται. Χωρίζω το φύλλο σε δύο μέρη.
  • Βήμα 2 Στρώνω το πρώτο μέρος του φύλλου σε ένα τσέρκι με διάμετρο 20 εκατοστών και το πατάω καλά με τα χέρια μου. Ραντίζω με το μισό βούτυρο και το ψήνω για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
  • Βήμα 3 |Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με το δεύτερο μέρος φύλλου. Δημιουργώ δηλαδή, 2 δίσκους ψημένους. Αφήνω τους δίσκους να κρυώσουν καλά.
  • Βήμα 4 Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάω το ανθότυρο με ένα πηρούνι. Προσθέτω το τυρί κρέμα και ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα. Προσθέτω την καπνιστή πέστροφα, το ξύσμα λεμονιού, τον άνιθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω απαλά. Κρατάω 3 κουταλιές από το μίγμα σε ένα κορνέ με οδοντωτή μύτη και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
  • Βήμα 5 Βάζω το τσέρκι σε μια πιατέλα και τοποθετώ τον πρώτο δίσκο από το φύλλο. Στρώνω το μισό μίγμα του σολομού και το ισιώνω με μια σπάτουλα. Σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο και καλύπτω με το υπόλοιπο μίγμα.
  • Βήμα 6 Σκεπάζω με μεβράνη και αφήνω την τούρτα στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  • Βήμα 7 Βγάζω την τούρτα από το ψυγείο. Ζεσταίνω με τις παλάμες μου γύρω γύρω το τσέρκι και το αφαιρώ.
  • Βήμα 8 Διακοσμώ με ροζέτες από το μίγμα που έχω κρατήσει στο ψυγείο και πασπαλίζω με λίγο έξτρα άνιθο.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΟΡΤΙΝΟΣ

Η συνταγή είναι του φίλου μου σεφ Δημήτρη Χρονόπουλου και σας την προτείνω γιατί συνδυάζει απίστευτη ευκολία στην τεχνική και αληθινά εντυπωσιακή γιορτινή εμφάνιση.

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

15 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Όταν έχει κρύο, και είμαι στο σπίτι ακούγοντας τη βροχή, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ζεστό ρόφημα, κουρνιασμένη στο καναπέ. Αλλά και με φίλες, δίπλα στο τζάκι για «κους κους», είναι ιδανικό σκηνικό για να απολαύσουμε ζεστά ροφήματα με σοκολάτα και όχι μόνο. Εμπνευσμένη […]