Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Αλμυρά muffins με καραμελωμένα κρεμμύδια

Αλμυρά muffins με καραμελωμένα κρεμμύδια
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
15΄ 25΄-30΄ 8-10 muffins [printfriendly]

 

[email protected] με την Ντίνα – 13/1/2018
Υλικά Εκτέλεση
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 150 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, Γιώτης
  • 60 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια, Condito
  • 50 γρ. τυρί Arla αυθεντικό Regato, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την διακόσμηση

  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 ml Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • Κόκκους από πολύχρωμα πιπέρια
  • Καραμελωμένα κρεμμύδια Condito
  • λίγα κλαράκια φρέσκο θυμάρι, για το σερβίρισμα
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, το βούτυρο και το φρέσκο τυρί κρέμα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και το ρεγκάτο. Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα και γεμίζουμε χάρτινες θηκούλες για μάφινς κατά τα ¾ του ύψους τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά.
Βγάζουμε τα μάφινς από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη διακόσμηση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τον μαϊντανό και το θυμάρι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και διακοσμούμε τα μάφινς με την κρέμα. Στολίζουμε με καραμελωμένα κρεμμύδια, πολύχρωμα πιπέρια και κλαράκια φρέσκο θυμάρι.


Related Posts

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

ΟΙ ΣΟΥΠΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αγαπημένα πιάτα που εκπέμπουν ζεστασιά και θαλπωρή! Χειμώνας και κρύο είναι η κατάλληλη εποχή για να τα απολαύσουμε! Σε παλαιότερες εποχές , σούπα ονομαζόταν ένα ζεστό ρόφημα ή ζωμός που πολλές φορές αποτελούσε ένα γεύμα. Στην εποχή μας, σερβίρεται συχνά σε μικρές ποσότητες στην αρχή […]

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η χαρακτηριστικότερη πίτα της Σκοπέλου που διαφέρει από τις πίτες όλης της υπόλοιπης Ελλάδας. Η ιστορία της ξεκινάει πολύ παλιά, όταν οι αλοννησιώτες βοσκοί έπρεπε να επισκέπτονται τα μικρά νησάκια (Κυρα-Παναγιά, Σκάτζουρα, Γιούρα, Περιστέρα) που βρίσκονται τριγύρω των μεγαλύτερων νησιών για να ελέγξουν τα κοπάδια […]



Subscribe