Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Αγροτική σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκάλι

Αγροτική σαλάτα με βινεγκρέτ πορτοκάλι
proetoimasia magirema servirisma anamoni video button
 10΄ 4 – 6 μερίδες [printfriendly]

 

Ένα τραπέζι Ελλάδα στην Καβάλα!
Υλικά Εκτέλεση
  • τα φύλλα από 2 ματσάκια ρόκα, χονδροκομμένα
  • 2 ματσάκια μυρώνια, χονδροκομμένα
  • 1 μαραθόριζα, καθαρισμένη από τα εξωτερικά φύλλα και τις σκληρές ίνες και τριμμένη στον τρίφτη
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, τριμμένα

Για το ντρέσινγκ εσπεριδοειδών

  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) χυμός πορτοκαλιού ή μανταρινιού
  • χυμός από ½ λεμόνι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού (100 ml) ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ: Σε ένα γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι βάζω όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και τα χτυπάω πολύ καλά.

Για τη σαλάτα: Βάζω όλα τα υλικά σε μια μεγάλη σαλατιέρα και ανακατεύω με τα χέρια μου.
Περιχύνω με το ντρέσινγκ, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.