Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥΡΣΙ

: 1 κιλό
           
: 15 hr

Θα είναι έτοιμα σε 4 – 6 εβδομάδες αλλά συνεχίζουν να διατηρούνται σε άριστη κατάσταση εκεί για πολλούς μήνες. Είναι θαυμάσια σε σπιτική ρώσικη σαλάτα, σε χάμπουργκερ, σε σαλάτες, σε ντιπ, ενώ είναι το μόνο υλικό που χρειάζεται μια απλή πατατοσαλάτα για να γίνει ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά
  • 1 κιλό μικρά αγγουράκια για τουρσί (θα τα βρείτε στη λαϊκή ή θα τα παραγγείλετε από μανάβη σας)
  • 250 γρ. αλάτι
  • 1½ λίτρο ξίδι από λευκό κρασί
  • 125 γρ. μικρά κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα και ολόκληρα
  • 1 φύλλο δάφνης, σπασμένο σε μικρά κομμάτια
  • 6 μικρές ξερές πιπερίτσες (ή λιγότερες, ανάλογα με το πόσο τις αντέχετε)
  • 6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας ξερό εστραγκόν
  • 6 καρφάκια γαρίφαλο
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε μια λεκάνη βάζω τα αγγουράκια και το αλάτι και τα αφήνω για 12 – 14 ώρες. Τα μουσκεύω για 1 ώρα σε μια λεκάνη με κρύο νερό και 2 κουταλιές από το ξίδι, τα στραγγίζω καλά και τα σκουπίζω σχολαστικά με καθαρές βαμβακερές πετσέτες.
  • Βήμα 2 Τα μοιράζω σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια τοποθετώντας τα ξαπλωμένα και με όμορφο τρόπο (όχι τυχαία ριγμένα μέσα στα βάζα δηλαδή) και στα ενδιάμεσα μοιράζω τα κρεμμυδάκια του στιφάδου, τα κομματάκια της δάφνης, τις πιπερίτσες, το θυμάρι, το εστραγκόν και τα γαριφαλάκια. Αφήνω ένα κενό 1½ εκ. από τα χείλη κάθε βάζου.
  • Βήμα 3 Γεμίζω τα βαζάκια με το ξίδι φροντίζοντας να πιέσω τα υλικά με ένα κουτάλι για να τα καλύψει τελείως το ξίδι. Κλείνω καλά τα βαζάκια με τα καπάκια τους και τα βάζω σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.

Related Posts

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΣΑΚΙΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΣΑΚΙΑ

Αγγουράκια, πιπεριές, λάχανο, πράσινες ντομάτες, μελιτζανάκι αλλά και ανάμεικτα λαχανικά. Η λίστα είναι ατελείωτη, φαντασία να ’χετε και μην φοβάστε τους τολμηρούς πειραματισμούς. Το μόνο που χρειάζεστε από υλικά και εξοπλισμό είναι αρκετά γυάλινα βάζα σε διάφορα μεγέθη, με μεγάλο άνοιγμα και καπάκι που να […]

ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ

ΒΟΛΒΟΙ ΞΥΔΑΤΟΙ

Ιδιαίτερος μεζές που συνηθίζεται πολύ τις ημέρες της νηστείας και ταιριάζει πολύ με το ούζο ή το τσίπουρο. Έχουν ελαφρώς πικρούτσικη γεύση αλλά όσο πιο πολύ τους αφήσετε στο ελαιόλαδο θα γλυκαίνουν όλο και περισσότερο.