προορισμός…γεύση!

H εταιρεία Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία και παράδοση 7 γενιών, διοργάνωσε για 2η συνεχόμενη χρονιά την Γιορτή Ψωμιού στη παραλία του Βόλου σε συνεργασία με την Clivanexport, το Σωματείο Αρτοποιών Μαγνησίας και την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος.
Από την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, η Μύλοι Λούλη δημιούργησε ένα άκρως γευστικό περίπτερο μπροστά από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με θέμα «Εδώ ζυμώνεται, εδώ ψήνεται! Στηρίζουμε τον φούρνο της γειτονιάς μας». Καθημερινά, δεκάδες αρτοποιοί παρασκεύαζαν φρέσκο ψωμί και λαχταριστές αρτολιχουδιές για να κεράσουν τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του περιπτέρου. Η Γιορτή Ψωμιού, που διήρκησε 5 ημέρες, αγκαλιάστηκε από τους Βολιώτες καθώς υπολογίζεται ότι πάνω από 26.000 άτομα επισκέφθηκαν το περίπτερο, μεταξύ των οποίων 1.200 παιδιά μαθητές σχολείων, πρόσκοποι αλλά και τα παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου καθώς και το Ορφανοτροφείο Βόλου.
Οι επισκέπτες έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το νερόμυλο που λειτουργούσε εντός του περιπτέρου, ενώ είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά ολόκληρη τη διαδικασία αρτοποίησης, από το άλεσμα του σιταριού μέχρι το ζεστό, μυρωδάτο ψωμάκι φτιαγμένο με αγάπη από τους αρτοποιούς του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας. Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, τις πρωινές ώρες, την Γιορτή Ψωμιού επισκέπτονταν σχολεία των οποίων οι μαθητές φορούσαν την ποδιά και το σκούφο μαγειρικής τους και μαζί με τους ηθοποιούς του θεατρικού εργαστηρίου «Μικροί ήρωες», ζύμωναν, έπλαθαν και παράλληλα μάθαιναν, για το ψωμί και τη διατροφική του αξία. Στο χώρο του περιπτέρου βρισκόταν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ειδικός ταχυδακτυλουργός ο οποίος πραγματοποιούσε εντυπωσιακές παραστάσεις με φούσκες που διασκέδαζαν μικρούς και μεγάλους.
Ο κ. Κώστας Τσουράπας, Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας, ανέφερε χαρακτηριστικά για την Γιορτή Ψωμιού, «Το ψωμί αποτελεί τη βάση της διατροφής μας, από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Το ψωμί αυτό λοιπόν, το φρέσκο που παράγεται στον φούρνο της γειτονιάς, είχε την τιμητική του σε όλη τη διάρκεια της Γιορτής Ψωμιού. Ήδη από τις πρώτες ώρες που άνοιξε ο «παραλιακός φούρνος» δημιουργήθηκαν ουρές Βολιωτών για να προμηθευτούν το ψωμί της ημέρας αλλά και να απολαύσουν τα πιο νόστιμα αρτοσκευάσματα.». Συνεχίζοντας, δήλωσε ότι, «Μπορεί να διανύουμε μία δυσχερή οικονομική περίοδο, αλλά συνειδητά έχουμε επιλέξει να απορροφήσουμε τις αυξήσεις κόστους σε πρώτες ύλες, ενέργεια και φορολογία, διατηρώντας την τιμή του ψωμιού παγωμένη τα τελευταία 12 χρόνια. Παράλληλα, θέτοντας ως προτεραιότητα τους πελάτες μας, επενδύουμε στην ανάπτυξη της τεχνολογικής μας υποδομής αλλά και στην επιλογή των ποιοτικότερων πρώτων υλών, ώστε να παράγουμε ψωμί με υψηλή διατροφική αξία.»
H Μύλοι Λούλη, αποδεικνύει στην πράξη τον σεβασμό της προς την κοινωνία, υλοποιώντας πρωτοβουλίες, με ουσιαστικά αποτελέσματα. Η «Γιορτή Ψωμιού», αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό και επιβεβαιώνει τη στήριξη της εταιρείας προς την τοπική κοινωνία και την τόνωση της τοπικής οικονομίας της. Η Μύλοι Λούλη, με παράδοση που μετρά δύο αιώνες, παραμένει πιστή στο όραμα συνεισφοράς της προς την κοινωνία, θέτοντας ως προτεραιότητα τον άνθρωπο, για το σήμερα και τις επόμενες γενιές.

Λίγα λόγια για την Μύλοι Λούλη
Η εταιρία Μύλοι Λούλη που μετρά 2 αιώνες διαρκούς παρουσίας στην εγχώρια αγορά, κατέχει την 1η θέση στην ελληνική αλευροβιομηχανία σε αλέσεις, πωλήσεις και τεχνολογία. Διαθέτοντας τρεις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στη Σούρπη, στο Κερατσίνι και στη Θήβα, έχει ταυτιστεί στη συνείδηση των συνεργατών, των προμηθευτών και των πελατών της με την παροχή άριστης ποιότητας προϊόντων, την άριστη εξυπηρέτηση και την δημιουργία αξίας για το κοινωνικό σύνολο. Ξεκινώντας από ένα μικρό μύλο στην Ήπειρο πριν από 236 χρόνια οι Μύλοι Λούλη παράγουν 154 διαφορετικούς τύπους αλεύρων και σιμιγδαλιών με ονομασία Μύλοι Λούλη και Μύλοι Αγίου Γεωργίου και δεσμεύονται πως το καλό αλεύρι θέλει αγάπη και μεράκι. Με ένα ευρύ δίκτυο διανομής πανελλαδικά εξυπηρετεί  τους πελάτες της από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Η εταιρεία απασχολεί 262 εργαζόμενους, επενδύει διαρκώς σε νέα τεχνολογικά μέσα που θα αναβαθμίσουν τα εργοστάσιά της συμβάλλοντας δυναμικά στην εθνική οικονομία. Η Εταιρεία ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών με τον διακριτικό τίτλο “ΛΟΥΛΗ”.

author-sign

Δείτε επίσης...

1 Comment

Απάντηση