ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντομάτες λιαστές
Ντομάτες λιαστές
 15΄  –  – 2 μέρες   Φτιάξτε τις δικές σας λιαστές ντομάτες τον Αύγουστο που οι ντομάτες είναι γλυκές και απολαύστε όλο το χρόνο...
Περισσότερα →
Μαγιονέζα σπιτική
Μαγιονέζα σπιτική
5΄ 15΄ για 500 γρ.   Αν δεν βρείτε ολόφρεσκα και βιολογικά αυγά, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε άλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρόκους από αυγά...
Περισσότερα →
Κρέμα σκόρδου
Κρέμα σκόρδου
10΄ 1 ώρα   Η κρέμα σκόρδου είναι ένας υπέροχος τρόπος να απολαύσετε τη γεύση και το άρωμα του σκόρδου, χωρίς την αψάδα του. ...
Περισσότερα →
Ζωμός ψαριού
Ζωμός ψαριού
30΄ 20΄ – 25΄ 2 λίτρα   Για ένα πιο ελαφρύ ζωμό, προτιμώ λευκά ψάρια με λεπτή γεύση, όπως γλώσσα, καλκάνι, πεσκανδρίτσα, βακαλάος, σφυρίδα, συναγρίδα,...
Περισσότερα →
Ζωμός λαχανικών
Ζωμός λαχανικών
15΄  45΄ 2 λίτρα   Ο ζωμός που αντικαθιστά το νερό. Ότι και να μαγειρέψω χρησιμοποιώ ζωμό λαχανικών.  Υλικά Εκτέλεση λίγο ελαιόλαδο 1 ξερό...
Περισσότερα →
Ζωμός κρέατος
Ζωμός κρέατος
15΄ 1 ώρα 2½ λίτρα   Δεν βάζω άλλα μπαχαρικά εκτός από τα δαφνόφυλλα για να κρατήσω ουδέτερη τη γεύση του ζωμού. Δεν θέλω να μυρίζει έντονα...
Περισσότερα →
Ζωμός κότας
Ζωμός κότας
15΄ 4½ ώρες 2½ λίτρα   Από τους πιο βασικούς ζωμούς της κουζίνας. Μπορεί να απαιτεί αρκετό χρόνο βρασμού αλλά είναι μεγάλη η ποσότητα....
Περισσότερα →
Αρωματικά βούτυρα
Αρωματικά βούτυρα
5΄ 2 ώρες   Είναι πολύ εύκολο να παρασκευαστούν και διατηρούνται πολύ καιρό στο ψυγείο. Δίνουν γεύση σε όλα τα ψητά κρέατα σχάρας, τα...
Περισσότερα →
Χυλοπίτες
Χυλοπίτες
1 ώρα 1 κιλό χιλοπίτες 1 ώρα Στέγνωμα: 2-3 ημέρες   Αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε να φτιάξετε μόνοι σας τις χυλοπίτες. Η νοστιμιά...
Περισσότερα →
Νιόκι πατάτας
Νιόκι πατάτας
50΄ 15΄ 4 μερίδες –   Η συνταγή είναι εξαιρετικά απλή, αν και ελαφρώς χρονοβόρα, αλλά το αποτέλεσμα θα μας αποζημιώσει. Προσέχουμε με την...
Περισσότερα →