ΣΑΛΤΣΕΣ-ΖΩΜΟΙ

Cheddar sauce
Cheddar sauce
10΄ 15΄ 6 – 8 άτομα –   Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι...
Περισσότερα →
Μαγιονέζα σπιτική
Μαγιονέζα σπιτική
5΄ 15΄ για 500 γρ.   Αν δεν βρείτε ολόφρεσκα και βιολογικά αυγά, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε άλλα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κρόκους από αυγά...
Περισσότερα →
Ζωμός ψαριού
Ζωμός ψαριού
30΄ 20΄ – 25΄ 2 λίτρα   Για ένα πιο ελαφρύ ζωμό, προτιμώ λευκά ψάρια με λεπτή γεύση, όπως γλώσσα, καλκάνι, πεσκανδρίτσα, βακαλάος, σφυρίδα, συναγρίδα,...
Περισσότερα →
Ζωμός λαχανικών
Ζωμός λαχανικών
15΄  45΄ 2 λίτρα   Ο ζωμός που αντικαθιστά το νερό. Ότι και να μαγειρέψω χρησιμοποιώ ζωμό λαχανικών.  Υλικά Εκτέλεση λίγο ελαιόλαδο 1 ξερό...
Περισσότερα →
Ζωμός κρέατος
Ζωμός κρέατος
15΄ 1 ώρα 2½ λίτρα   Δεν βάζω άλλα μπαχαρικά εκτός από τα δαφνόφυλλα για να κρατήσω ουδέτερη τη γεύση του ζωμού. Δεν θέλω να μυρίζει έντονα...
Περισσότερα →
Ζωμός κότας
Ζωμός κότας
15΄ 4½ ώρες 2½ λίτρα   Από τους πιο βασικούς ζωμούς της κουζίνας. Μπορεί να απαιτεί αρκετό χρόνο βρασμού αλλά είναι μεγάλη η ποσότητα....
Περισσότερα →