ΨΩΜΙΑ

Τυρόψωμο με ζαμπόν
Τυρόψωμο με ζαμπόν
30΄  1 ώρα Για 2 φρατζόλες –   Σερβίρεται τέλεια κομμένο σε φέτες, αλειμμένες με μουστάρδα και συνοδεύονται με μπίρα! Υλικά Εκτέλεση 4 φλιτζ....
Περισσότερα →
Τυρόψωμο σαν πίτσα
Τυρόψωμο σαν πίτσα
 15΄  30΄ 6 τυρόψωμα  1 ώρα   Το κλασικό τυρόψωμο γίνεται μια πρώτης τάξης αφράτη βάση για πίτσα. Πρώτα θα ετοιμάσουμε κανονικά τα τυρόψωμα-βάσεις...
Περισσότερα →
Λαμπροκουλούρα
Λαμπροκουλούρα
 30΄ 40΄ 1 κουλούρα 1 ώρα   Η λαμπροκουλούρα δεν είναι τσουρέκι, αν και αρωματίζεται με τα ίδια αρώματα… Είναι γιορτινό ψωμί στολισμένο με...
Περισσότερα →
Λαζαράκια
Λαζαράκια
 15΄  20΄ για 6 λαζαράκια  40΄   Παραδοσιακό ψωμάκι που γίνεται σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το Σάββατο του Λαζάρου. Είναι πολύ εύκολο στην...
Περισσότερα →
Λαδόψωμα
Λαδόψωμα
10΄ περίπου 1 ώρα 2 μέτρια καρβέλια 45΄   Με τις ζύμες του ψωμιού δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτοι με την αναλογία αλευριού-νερού. Το...
Περισσότερα →
Επτάζυμο
Επτάζυμο
 50΄  8-10 ώρες Α φούσκωμα: 1½ ώρα Β φούσκωμα: 1½ ώρα Γ φούσκωμα: 40΄   Το επτάζυμο είναι ένα παραδοσιακό, νησιώτικο ψωμί χωρίς αλάτι,...
Περισσότερα →