ΓΑΛΛΙΑ

Κρεμμυδόσουπα
Κρεμμυδόσουπα
30΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Είναι μια χωριάτικη γαλλική σούπα που, παραδοσιακά, σερβίρεται με μια χονδρή φέτα ψωμιού σε κάθε πιάτο. Εδώ...
Περισσότερα →
Mont Blanc στο ποτήρι
Mont Blanc στο ποτήρι
30΄  – 4 μερίδες –   Mont Blanc (Λευκό Ορος) είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής των Αλπεων, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε και το...
Περισσότερα →
Croque monsieur
Croque monsieur
5΄ 15΄ 2 μερίδες –   Στη Γαλλία το τοστ  ονομάζεται  croque και είναι από τα πιο κλασικά και γρήγορα σπιτικά και όχι μόνο γεύματα...
Περισσότερα →
Croque madame
Croque madame
5΄-6΄ 15΄ 2 μερίδες –   Η βάση αυτού του τοστ είναι το croque monsieur, αλλά όπως λένε οι Γάλλοι, φόρεσε …φούστα (το αυγό) και...
Περισσότερα →
Κοτόπουλο Cordon Bleu
Κοτόπουλο Cordon Bleu
20΄ 20΄ 4 μερίδες 30΄   Το κλασικό φιλέτο Cordon Bleu, δηλαδή «Μπλε Κορδόνι», είναι μια απλή ιδέα: ένα «σάντουιτς» από λεπτές φέτες φιλέτου κοτόπουλου,...
Περισσότερα →
Navarin ανοιξιάτικο
Navarin ανοιξιάτικο
20΄ 1ώ + 45΄ 6 μερίδες –   Navarin είναι η γαλλική εκδοχή του στιφάδο. Το αργό μαγείρεμα, κάνουν το αρνάκι τρυφερό και τα λαχανικά...
Περισσότερα →