ΨΩΜΙΑ & ΓΛΥΚΕΣ ΖΥΜΕΣ

Πανετόνε
Πανετόνε
1½ ώρα 50´ 10-12 μερίδες 5 ώρες   Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες...
Περισσότερα →
Ψωμί με κακάο
Ψωμί με κακάο
30΄ 45΄ για 1 μεγάλη φρατζόλα  1 ώρα + 45΄   Το κακάο δίνει μια ελαφρά πικράδα στη γεύση, ιδιαίτερα ευχάριστη. Το σερβίρουμε στο...
Περισσότερα →
Τηγανίτες με μήλα
Τηγανίτες με μήλα
1 ώρα 20΄ – 25΄ 4 μερίδες –   Υπερέχουν από τις συνηθισμένες τηγανίτες τόσο στην εμφάνιση όσο και στη νοστιμιά, αν και απαιτούν λίγο...
Περισσότερα →
Τηγανίτες με ζάχαρη
Τηγανίτες με ζάχαρη
20΄ 30΄ Για 45-50 μικρές τηγανίτες, που γεμίζουν 6 μικρά μπολ –   Αυτές οι μικρές τηγανίτες-μπουκιές σερβίρονται πασπαλισμένες με μπόλικη ζάχαρη αλλά, αν...
Περισσότερα →
Ντόνατς σπιτικά
Ντόνατς σπιτικά
30΄ 25΄ 6 ντόνατς 1½ ώρα   Αφράτα και φουσκωτά ντόνατς, οι γνωστοί μας «λουκουμάδες» που σκοτωνόμασταν να προλάβουμε στο φούρνο ή στο κυλικείο...
Περισσότερα →
Ξεροτήγανα (Κρήτη)
Ξεροτήγανα (Κρήτη)
20΄  40΄ 50-60 κομμάτια 30΄   Ξεροτήγανα, δηλαδή δίπλες. Μην σας τρομάζει το τηγάνισμά τους, με το μαστόρικο δίπλωμά τους μέσα στο λάδι. Λίγη...
Περισσότερα →
Μπαχαρόψωμο με κακάο
Μπαχαρόψωμο με κακάο
 30΄  45΄  6 μερίδες  –   Αυτό το σφικτό και συμπαγές ψωμί με την υπόγλυκη γεύση έχει θαυμάσια αρώματα που οφείλονται όχι μόνο στα μπαχαρικά...
Περισσότερα →
Λουκουμάδες με μέλι
Λουκουμάδες με μέλι
 30΄ 30΄ 40-50 λουκουμάδες   Υπάρχει καλύτερο γλυκό από τους αφράτους, φουσκωτούς λουκουμάδες; Εκτός από μέλι μπορείτε να τους σερβίρετε και με τριμμένους ξηρούς...
Περισσότερα →
Καστανόψωμο
Καστανόψωμο
30΄ 45΄ – 50΄ 6 μερίδες 2 ώρες   Ημίγλυκο και απίστευτα αφράτο και νόστιμο είναι ότι πρέπει για όλα τα γιορτινά σας πρωινά, με...
Περισσότερα →