ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ

Κυπριακές φλαούνες
Κυπριακές φλαούνες
30΄ 25΄- 30΄ 15-16 φλαούνες 1½ ώρα   Παραδοσιακό, πασχαλινό γλύκισμα της Κύπρου που προσφερόταν σαν δώρο στα παιδιά που τριγύριζαν στα σπίτια για...
Περισσότερα →
Μιλφέιγ κλασικό
Μιλφέιγ κλασικό
25΄  30΄ 4 ατομικά μιλφέιγ –   Αν θέλουμε ξεχωριστή εμφάνιση στο μιλφέιγ, ρίχνουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και στη μύτη του...
Περισσότερα →
Σάμαλι (Πόλη)
Σάμαλι (Πόλη)
 20΄  40΄ Για 1 ταψί 33×24 εκ.  2 ώρες   Παραδοσιακό και πεντανόστιμο γλυκό που γίνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ εύκολο...
Περισσότερα →
Ραβανί καρότο
Ραβανί καρότο
 40΄  40΄  6 – 8 μερίδες –   Ένα ραβανί απίθανα νόστιμο και γλυκό, με τον πουρέ καρότου να δίνει υπέροχο χρώμα και χαρακτηριστική γεύση....
Περισσότερα →
Παστέλι σπιτικό
Παστέλι σπιτικό
 5΄ 5΄ 20-25 παστέλια –   Το παστέλι είναι από τα πιο υγιεινά και αγνά σνακ! Μέλι και σουσάμι είναι σούπερ τροφές. Η παρασκευή...
Περισσότερα →
Ξεροτήγανα (Κρήτη)
Ξεροτήγανα (Κρήτη)
20΄  40΄ 50-60 κομμάτια 30΄   Ξεροτήγανα, δηλαδή δίπλες. Μην σας τρομάζει το τηγάνισμά τους, με το μαστόρικο δίπλωμά τους μέσα στο λάδι. Λίγη...
Περισσότερα →
Μπακλαβογαλατόπιτα
Μπακλαβογαλατόπιτα
30΄ 45΄ για 1 ταψί 32 εκ. –   Δεν είναι μπακλαβάς, δεν είναι γαλατόπιτα… είναι ένας υπέροχος συνδυασμός και των δύο γλυκών μαζί. Δοκιμάστε...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά
Μουσταλευριά
 5΄  20΄  6 μερίδες –   Η κλασική συνταγή για απολαυστική σπιτική μουσταλευριά! Μούστο μπορείτε να αγοράσετε από ορισμένες κάβες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να φτιάξετε...
Περισσότερα →
Κρητικά «σταφιδωτά»
Κρητικά «σταφιδωτά»
30΄ 30΄ 40-45 κομμάτια   Αυτά τα γεμιστά γλυκά πιτάκια απαντώνται σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στη νότια όπου καλλιεργείται πολύ η σταφίδα. Είναι...
Περισσότερα →
Καριόκες (Ξάνθη)
Καριόκες (Ξάνθη)
1 ώρα 20-25 κομμάτια 12 ώρες + 5-6 ώρες   Στη Ξάνθη είδα να φτιάχνουν τις καριόκες με μια ιδιαίτερα πυκνή, συμπαγή και νόστιμη...
Περισσότερα →