ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Σάμαλι (Πόλη)
Σάμαλι (Πόλη)
 20΄  40΄ Για 1 ταψί 33×24 εκ.  2 ώρες   Παραδοσιακό και πεντανόστιμο γλυκό που γίνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ εύκολο...
Περισσότερα →
Ρολό με σύκα
Ρολό με σύκα
15΄ – 6 – 8 μερίδες –   Στην πραγματικότητα δεν είναι πίτα, αφού δεν περιέχει φύλλο, αλλά μια πυκνή πάστα, μοσχομυριστή και γλυκιά. Διατηρείται...
Περισσότερα →
Παστέλι σπιτικό
Παστέλι σπιτικό
 5΄ 5΄ 20-25 παστέλια –   Το παστέλι είναι από τα πιο υγιεινά και αγνά σνακ! Μέλι και σουσάμι είναι σούπερ τροφές. Η παρασκευή...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά με σιμιγδάλι
Μουσταλευριά με σιμιγδάλι
 5΄  20΄ 6 μερίδες  –   Αντικαθιστώντας το αλεύρι με σιμιγδάλι πετυχαίνουμε μια υφή που θυμίζει ελαφρώς το χαλβά. Αυτή μουσταλευριά εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά με πετιμέζι
Μουσταλευριά με πετιμέζι
 5΄  20΄  4 – 6 μερίδες –   Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μουσταλευριάς, με την ασύγκριτη, ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση και γλύκα του πετιμεζιού. Ιδιαίτερα...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά
Μουσταλευριά
 5΄  20΄  6 μερίδες –   Η κλασική συνταγή για απολαυστική σπιτική μουσταλευριά! Μούστο μπορείτε να αγοράσετε από ορισμένες κάβες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να φτιάξετε...
Περισσότερα →
Κρητικά «σταφιδωτά»
Κρητικά «σταφιδωτά»
30΄ 30΄ 40-45 κομμάτια   Αυτά τα γεμιστά γλυκά πιτάκια απαντώνται σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στη νότια όπου καλλιεργείται πολύ η σταφίδα. Είναι...
Περισσότερα →
Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο
Κέικ σοκολάτας νηστίσιμο
20΄ 45΄ 8-10 μερίδες –   Για καλύτερο αποτέλεσμα και λεπτή, φίνα γεύση στο κέικ προτιμήστε ένα καλό και κατά προτίμηση βιολογικό σπορέλαιο (ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο...
Περισσότερα →