ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Red Velvet Cake
Red Velvet Cake
15´ 30´-35´ 1 φόρμα 22-24 εκ. –   Διάσημο κέικ της παγκόσμιας ζαχαροπλαστικής με απαλή υφή, πλούσια κρέμα και γιαουρτένια γεύση. Υλικά Εκτέλεση 350...
Περισσότερα →
Κυπριακές φλαούνες
Κυπριακές φλαούνες
30΄ 25΄- 30΄ 15-16 φλαούνες 1½ ώρα   Παραδοσιακό, πασχαλινό γλύκισμα της Κύπρου που προσφερόταν σαν δώρο στα παιδιά που τριγύριζαν στα σπίτια για...
Περισσότερα →
Πάστα Φλώρα
Πάστα Φλώρα
30΄  40΄ – 45΄ 1 φόρμα διαμέτρου 24 – 26 εκ. –   Η κλασική πάστα φλώρα είναι από τις πιο αγαπημένες και διαχρονικές...
Περισσότερα →
Μους ροδάκινου
Μους ροδάκινου
45΄ – 4 μερίδες 1 – 2 ώρες   Το μασκαρπόνε είναι από τα πιο πλούσια κρεμώδη τυριά, με ήπια γεύση. Δίνει στα γλυκίσματα...
Περισσότερα →
Μιλφέιγ κλασικό
Μιλφέιγ κλασικό
25΄  30΄ 4 ατομικά μιλφέιγ –   Αν θέλουμε ξεχωριστή εμφάνιση στο μιλφέιγ, ρίχνουμε την κρέμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και στη μύτη του...
Περισσότερα →
Τούρτα «Κόλαση»
Τούρτα «Κόλαση»
 40΄ – 6 – 8 μερίδες 3-4 ώρες   Μια τούρτα που φτιάχνετε από εύκολα και πολύ αγαπημένα σνακ των παιδιών. Γι’ αυτό και θα γίνει...
Περισσότερα →
Τούρτα έκπληξη
Τούρτα έκπληξη
35΄ 10΄ 6 – 8 μερίδες 3 ώρες   Δεν είναι απλώς εύκολη αλλά και εντυπωσιακή! Αυτή η τούρτα με έτοιμο, καλής ποιότητας παντεσπάνι, κλείνει...
Περισσότερα →
Τούρτα «Εσκιμό»
Τούρτα «Εσκιμό»
20΄ 10΄ 6 – 8 μερίδες 4-5 ώρες   Ποιος λέει ότι οι τούρτες είναι δύσκολες; Δοκιμάστε τη και ξεχάστε τις περίπλοκες τεχνικές και τις...
Περισσότερα →
Τιραμισού με φράουλες
Τιραμισού με φράουλες
 15΄  – 6 – 8 μερίδες 2 ώρες   Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση. Για...
Περισσότερα →
Τάρτα σοκολάτας
Τάρτα σοκολάτας
20΄ 20΄-25΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Τάρτα full chocolate… Το απόλυτο γλυκό γι’ αυτούς που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τη σοκολάτα. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Ταρτάκια καπουτσίνο
Ταρτάκια καπουτσίνο
30΄ 30΄ 6 μερίδες 1 ώρα   Μικρές μπουκιές σοκολατένιας νοστιμιάς με πλούσια κρέμα καφέ. Τρώγονται στη στιγμή και συνοδεύουν έναν αρωματικό καπουτσίνο. Υλικά Εκτέλεση...
Περισσότερα →
Τάρτα με ακτινίδια
Τάρτα με ακτινίδια
45΄ 1 ώρα Για 1 φόρμα 24 εκ. 2-3 ώρες   Τα ελληνικά ακτινίδια της βόρειας Ελλάδας είναι εξαιρετικής ποιότητας, ζουμερά, γλυκά και αφράτα,...
Περισσότερα →
Τάρτα Lemon pie
Τάρτα Lemon pie
50΄ 40΄  για 1 ταρτιέρα 20 εκ. ή 4 μικρές τάρτες 30΄   H κλασική αμερικάνικη τάρτα που με ξετρελαίνει. Τραγανή βάση, αφράτη, μυρωδάτη κρέμα...
Περισσότερα →
Σοκολατόπιτα
Σοκολατόπιτα
20΄ 22΄-25΄ 6 – 8 μερίδες –   Αν και με πλούσια υφή, αυτή η σοκολατόπιτα δεν πρέπει να λασπώσει. Για να το πετύχουμε αυτό,...
Περισσότερα →
Σάμαλι (Πόλη)
Σάμαλι (Πόλη)
 20΄  40΄ Για 1 ταψί 33×24 εκ.  2 ώρες   Παραδοσιακό και πεντανόστιμο γλυκό που γίνεται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Είναι πάρα πολύ εύκολο...
Περισσότερα →
Ρολό με σύκα
Ρολό με σύκα
15΄ – 6 – 8 μερίδες –   Στην πραγματικότητα δεν είναι πίτα, αφού δεν περιέχει φύλλο, αλλά μια πυκνή πάστα, μοσχομυριστή και γλυκιά. Διατηρείται...
Περισσότερα →
Ροδακινόπιτα
Ροδακινόπιτα
 30΄ 45΄ 6 – 8 μερίδες –   Αυτό η πιτούλα είναι κάτι σαν τάρτα τατέν με ροδάκινα και καρύδα. Αν το διατηρήσετε σε γυάλινη...
Περισσότερα →
Ραβανί καρότο
Ραβανί καρότο
 40΄  40΄  6 – 8 μερίδες –   Ένα ραβανί απίθανα νόστιμο και γλυκό, με τον πουρέ καρότου να δίνει υπέροχο χρώμα και χαρακτηριστική γεύση....
Περισσότερα →
Πουτίγκα «σοκοσόκ»
Πουτίγκα «σοκοσόκ»
 20΄  30΄ 4 μερίδες –   Ένας νόστιμος τρόπος να εκμεταλλευτούμε τα περισσεύματα από μπαγιάτικο (ξερό) τσουρέκι ή μπριός, ακόμη και ψωμί του τοστ. Μάλιστα,...
Περισσότερα →
Πορτοκαλόπιτα
Πορτοκαλόπιτα
 20΄  1 ώρα για ένα ταψί 38 εκ.   Τέλειο, μοσχοβολιστό γλυκό που θα αρέσει σε όλους! Μην παραλείψετε τις ελαφρώς καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού....
Περισσότερα →
Πάβλοβα με μπεζέδες
Πάβλοβα με μπεζέδες
20΄  – 4 – 6 μερίδες –   Ντελικάτο γλύκισμα δεν το φτιάχνω πάντα τα Χριστούγεννα. Γίνεται πολύ γρήγορα, δεν χρειάζεται μαγείρεμα και αρέσει πάντα. ...
Περισσότερα →
Μπουγατσίνια
Μπουγατσίνια
40΄ 20΄-25΄ 15 πιτάκια   Μικρές λαχταριστές μπουκιές με την μυρωδάτη κρέμα μπουγάτσας στο εσωτερικό και τραγανό φύλλο εξωτερικά. Ιδανικά για πρωινό, για μικρούς...
Περισσότερα →
Μπουγάτσα με ρόδι
Μπουγάτσα με ρόδι
15΄ 50΄ συνολικά Για ένα ταψί 30×20 εκ.   Είναι τόσο γρήγορη η προετοιμασία αυτής της μπουγάτσας που δεν θα το πιστεύετε. Έχει τέλειο...
Περισσότερα →
Μπανανοκορμός
Μπανανοκορμός
 30΄ 6΄-7΄ 4-6 6 ώρες συνολικά   Η ομορφιά αυτού του κορμού είναι η όψη που έχει κάθε φέτα, όταν τον κόψετε: Στο κέντρο...
Περισσότερα →
Μπακλαβογαλατόπιτα
Μπακλαβογαλατόπιτα
30΄ 45΄ για 1 ταψί 32 εκ. –   Δεν είναι μπακλαβάς, δεν είναι γαλατόπιτα… είναι ένας υπέροχος συνδυασμός και των δύο γλυκών μαζί. Δοκιμάστε...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά με σιμιγδάλι
Μουσταλευριά με σιμιγδάλι
 5΄  20΄ 6 μερίδες  –   Αντικαθιστώντας το αλεύρι με σιμιγδάλι πετυχαίνουμε μια υφή που θυμίζει ελαφρώς το χαλβά. Αυτή μουσταλευριά εμπλουτίζεται με ξηρούς καρπούς...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά με πετιμέζι
Μουσταλευριά με πετιμέζι
 5΄  20΄  4 – 6 μερίδες –   Μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής μουσταλευριάς, με την ασύγκριτη, ελαφρώς καβουρδισμένη γεύση και γλύκα του πετιμεζιού. Ιδιαίτερα...
Περισσότερα →
Μουσταλευριά
Μουσταλευριά
 5΄  20΄  6 μερίδες –   Η κλασική συνταγή για απολαυστική σπιτική μουσταλευριά! Μούστο μπορείτε να αγοράσετε από ορισμένες κάβες, αλλά ασφαλώς μπορείτε να φτιάξετε...
Περισσότερα →
Μιλφέιγ με κεράσια
Μιλφέιγ με κεράσια
 15΄ 20΄ 4 – 6 μερίδες –   Την άνοιξη που τα κεράσια είναι στο φόρτε τους, μπορείτε να αντικαταστήσετε την κομπόστα, χρησιμοποιώντας και λίγο...
Περισσότερα →
Μηλόπιτα τούρτα
Μηλόπιτα τούρτα
 30΄  25΄ – 30΄ 6 – 8 μερίδες –   Μου αρέσουν οι μηλόπιτες γιατί συνδυάζουν την ευκολία και την οικεία, καθημερινή γεύση ενός κέικ...
Περισσότερα →
Λουκουμάδες με μέλι
Λουκουμάδες με μέλι
 30΄ 30΄ 40-50 λουκουμάδες   Υπάρχει καλύτερο γλυκό από τους αφράτους, φουσκωτούς λουκουμάδες; Εκτός από μέλι μπορείτε να τους σερβίρετε και με τριμμένους ξηρούς...
Περισσότερα →
Λεμονόπιτα
Λεμονόπιτα
 30΄ 45΄ 1 ταρτιέρα διαμ. 20-22 εκ.   Τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να αξιοποιήσετε τα μυρωδάτα λεμόνια. Διαλέξτε ελληνικά γιατί έχουν ασύγκριτη...
Περισσότερα →
Κανταΐφι με κρέμα
Κανταΐφι με κρέμα
45΄ 15΄ ταψί 20 εκ. 1 ώρα   Εκμέκ κανταΐφι, μεγαλειώδες, λαχταριστό, γλύκισμα για ιδιαίτερες περιστάσεις. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό τσέρκι που θα...
Περισσότερα →
Ζελέ διπλής σοκολάτας
Ζελέ διπλής σοκολάτας
 40΄ – 6 μερίδες 4 ώρες + 40΄   Για να πετύχει άψογα η εκτέλεση του αρκετά απλού αυτού γλυκίσματος, φροντίζουμε να έχουμε έτοιμα παγάκια στην κατάψυξη...
Περισσότερα →
Εκλέρ με σοκολάτα
Εκλέρ με σοκολάτα
1½ ώρα 15΄ 20 – 25 μικρά   Αμαρτωλή, γαλλική συνταγή που λατρεύω.  Είναι λίγο «μπελαλίδικα» αλλά με αποζημιώνει η γεύση τους. Πλούσια, σοκολατένια… τέλεια!...
Περισσότερα →
Δίπλες
Δίπλες
30΄ 30΄ 60 δίπλες 1 ώρα   Ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που σερβίρεται κυρίως τα Χριστούγεννα. Σε πολλά μέρη της Ελλάδας μοιράζεται σε γάμους, βαφτίσια...
Περισσότερα →
Γαλακτομπούρεκο
Γαλακτομπούρεκο
40΄ 1 ώρα ταψί 22×28 εκ. –   Για να μείνουν τα φύλλα τραγανά, σιροπιάζουμε το καυτό γαλακτομπούρεκο με το κρύο σιρόπι. Υλικά Εκτέλεση Για...
Περισσότερα →
Γαλακτομπουρεκάκια
Γαλακτομπουρεκάκια
45΄ 25΄ 12 μερίδες –   Σας αρέσουν οι πειραματισμοί; Τότε αυτά τα γαλακτομπουρεκάκια είναι ό,τι πρέπει, αφού διατηρούν στο ακέραιο την εκπληκτική του γεύση...
Περισσότερα →
Αχλαδοσοκολατόπιτα
Αχλαδοσοκολατόπιτα
40΄ 30΄ 8 – 10 μερίδες –   Ωραία πρόταση για τα γιορτινά τραπέζια. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα αχλάδια με φρούτα της εποχής. Φροντίστε μόνο...
Περισσότερα →
Mont Blanc στο ποτήρι
Mont Blanc στο ποτήρι
30΄  – 4 μερίδες –   Mont Blanc (Λευκό Ορος) είναι το όνομα της ψηλότερης κορυφής των Αλπεων, προς τιμήν της οποίας ονομάστηκε και το...
Περισσότερα →
Cheesecake με μπανάνες
Cheesecake με μπανάνες
40΄ – 10 μερίδες 4 ώρες   Το τσιζκέικ φτιάχνεται κυριολεκτικά με οτιδήποτε! Εδώ, μια πρόταση με μπανάνες, φρούτο που βρίσκουμε όλο το χρόνο. Υλικά...
Περισσότερα →
Brownies με παγωτό
Brownies με παγωτό
20΄ 20΄-25΄ 4 – 6 μερίδες –   Το κλασικό και αγαπημένο brownie εμπλουτίζεται με μυρωδάτη καρύδα. Προσέχουμε ωστόσο ιδιαίτερα με το καβούρδισμά της γιατί...
Περισσότερα →
Banoffee Cheesecake
Banoffee Cheesecake
30΄ 50΄ για το γάλα 1½ – 2 ώρες 6 μερίδες 2 ώρες   Mη βάλετε να ψήσετε μόνο ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να γεμίσετε...
Περισσότερα →