ΜΕΖΕΔΕΣ-ΟΡΕΚΤΙΚΑ

Cheddar sauce
Cheddar sauce
10΄ 15΄ 6 – 8 άτομα –   Εθιστική σαλτσούλα που βρίσκουμε συνήθως στα μπαρ των κινηματογράφων. Μπορούμε να την απολαύσουμε και στο σπίτι...
Περισσότερα →
Ξινολάχανο
Ξινολάχανο
 1½ ώρα – 12 κιλά 3 – 4 εβδομάδες   Διάσημο από τη βόρεια Ευρώπη μέχρι τη… βόρεια Ελλάδα. Είναι μεν τουρσί αλλά σερβίρεται...
Περισσότερα →
Παντζάρια τουρσί
Παντζάρια τουρσί
 15΄ 1 ώρα   Το τουρσί αυτό τρώγεται από την επόμενη κιόλας μέρα αλλά όσο μένει τόσο νοστιμότερο γίνεται. Το αφήνω για πολλούς μήνες...
Περισσότερα →
Ντάκος
Ντάκος
 10΄ – 2 μερίδες –   Το αγαπημένο μου καλοκαιρινό κολατσιό. Πέρα από την παραδοσιακή εκδοχή, μπορείτε να συνδυάσετε τα μουλιασμένα παξιμάδια με πλήθος...
Περισσότερα →
Χορτοπιτάκια εύκολα
Χορτοπιτάκια εύκολα
 10΄ 15΄-20΄ για 30 πιτάκια –   Πεντανόστιμα πιτάκια με «Τα Φυλλαράκια». Τα έτοιμα, κομμένα, χωριάτικα φύλλα της Ευβοϊκής Ζύμης μου έχουν λύσει τα...
Περισσότερα →
Τυρόψωμο με ζαμπόν
Τυρόψωμο με ζαμπόν
30΄  1 ώρα Για 2 φρατζόλες –   Σερβίρεται τέλεια κομμένο σε φέτες, αλειμμένες με μουστάρδα και συνοδεύονται με μπίρα! Υλικά Εκτέλεση 4 φλιτζ....
Περισσότερα →
Τζατζίκι με δυόσμο
Τζατζίκι με δυόσμο
 10΄ – 4 μερίδες 1 ώρα   Αντικαθιστώντας τον παραδοσιακό άνηθο με δυόσμο πετυχαίνουμε μια πιο δροσερή στο στόμα εκδοχή του κλασικού τζατζικιού και, βέβαια,...
Περισσότερα →
Πάστα ελιάς
Πάστα ελιάς
20΄ – 4 μερίδες –   Η πάστα ελιές διατηρείται για πολύ καιρό στο ψυγείο, σε μικρά βαζάκια, γεμισμένα μέχρι επάνω με ελαιόλαδο. Το λάδι...
Περισσότερα →
Κουνουπίδι τουρσί σπιτικό
Κουνουπίδι τουρσί σπιτικό
40΄ 2 εβδομάδες   Κουνουπίδι τραγανό και ξινούτσικο γίνεται ιδιαίτερος, νηστίσιμος μεζές που θα τον απολαύσετε με ένα ωραίο κρασί ή ένα παγωμένο ουζάκι.  Υλικά...
Περισσότερα →
Κάππαρη τουρσί
Κάππαρη τουρσί
20΄ – – 1 εβδομάδα στο νερό + 2 εβδομάδες στην άρμη   Αυτό που θα χρησιμοποιήσετε για τουρσί είναι οι γνωστές πράσινες μπαλίτσες που δεν...
Περισσότερα →
Βολβοί ξυδάτοι
Βολβοί ξυδάτοι
30΄ 1 ώρα   Ιδιαίτερος μεζές που συνηθίζεται πολύ τις ημέρες της νηστείας και ταιριάζει πολύ με το ούζο ή το τσίπουρο. Έχουν ελαφρώς...
Περισσότερα →
Μαϊντανοσαλάτα (Σύρος)
Μαϊντανοσαλάτα (Σύρος)
20΄ – 4 – 6 μερίδες –   Πρόκειται για μια παραλλαγή της παραδοσιακής μαϊντανοσαλάτας από τη Σύρο. Αλείφεται σε φρυγανισμένες φέτες ψωμιού ή σερβίρεται...
Περισσότερα →
Τυροκαυτερή σπιτική
Τυροκαυτερή σπιτική
10΄  – Για 500 γρ. 1 ώρα   Βασικό υλικό για μια κλασική τυροκαυτερή είναι η καλή, πικάντικη φέτα. Μπορούμε να επιλέξουμε μια βαρελίσια πιπεράτη...
Περισσότερα →
Σπετζοφάι (Πήλιο)
Σπετζοφάι (Πήλιο)
15΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από το πανέμορφο Πήλιο. Αν θέλουμε το φαγάκι πιο πικάντικο, μπορούμε να...
Περισσότερα →
Παστουρμαδόπιτα
Παστουρμαδόπιτα
20΄ 45΄ Για 1 ταψί με διάμετρο 22 εκ. –   Παστουρμαδόπιτα, Πίτα Καισάρειας, Παστουρμανλί… Όπως και να την πείτε είναι η ίδια πίτα. Σ’...
Περισσότερα →
Τορτίγια με πατάτες
Τορτίγια με πατάτες
40΄ 30΄ 4 – 6 μερίδες –   Οταν θέλω κάτι χορταστικό, εύκολο και πραγματικά νόστιμο, αυτή η ομελέτα τορτίγια είναι ό,τι πρέπει! Ιδανική αν...
Περισσότερα →
Φαλάφελ με φακές
Φαλάφελ με φακές
40΄ 20΄ 4 μερίδες –   Αν και τα παραδοσιακά ανατολίτικα φαλάφελ φτιάχνονται με ρεβίθια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άνετα φακές γιατί είναι ιδιαίτερα νόστιμες και...
Περισσότερα →
Φάβα (Σαντορίνη)
Φάβα (Σαντορίνη)
15΄ 1 ώρα 4 μερίδες  –   Το φυτό από το οποίο προέρχεται η φάβα είναι το λαθούρι, το οποίο στη Σαντορίνη καλλιεργείται εδώ και...
Περισσότερα →
Κεφτεδάκια Σουηδικά
Κεφτεδάκια Σουηδικά
40΄ 15΄ 4 μερίδες 1 ώρα   Τα αγαπημένα κεφτεδάκια των Σουηδών… Αν δεν σας αρέσει το καπνιστό μπέικον μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα...
Περισσότερα →
Κεμπάπ πικάντικα
Κεμπάπ πικάντικα
15΄ 10΄ – 15΄ 6 μερίδες 1 ώρα   Τα πεντανόστιμα αυτά κεμπάπ συνοδεύονται με αραβικές πίτες, ντομάτες και μια εύκολη σάλτσα γιαουρτιού: Ζεσταίνω ελαφρώς...
Περισσότερα →