προορισμός…γεύση!

Τάρτα μπολονέζ

Τάρτα μπολονέζ

5 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 30 λεπ Cook Time 45 λεπ Rest Time 45 λεπ Total Time 2 ώρες Servings: 6

Υλικά

Για τη βάση

Για τη γέμιση

Για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τη βάση

  1. Λαδώνω ελαφρά ένα βαθύ τετράγωνο ταψί 20 x 22 εκ. (ή μια στρογγυλή ταρτιέρα με διάμετρο 26 - 28 εκ.) με τη 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Στρώνω προσεκτικά το φύλλο ζύμης στο ταψί, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Την τρυπάω με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, τη σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη και τη βάζω για 45 λεπτά στο ψυγείο.

Για τη γέμιση

  1. Ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα και σοτάρω τον κιμά για 3 - 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει σπυρωτός. Ρίχνω το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο και το ζωμό λαχανικών  και ανακατεύω. Πασπαλίζω με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύω ξανά και συνεχίζω το σοτάρισμα για άλλα 6 - 7 λεπτά. Τέλος, ρίχνω τα ντοματάκια και το χυμό τους και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 10 - 12 λεπτά με ξεσκέπαστο σκεύος, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και ο κιμάς να μείνει με το λαδάκι του. Προσθέτω το μαϊντανό και αποσύρω από τη φωτιά.

  2. Αφήνω κατά μέρος το μείγμα για 5 λεπτά, για να κρυώσει ελαφρώς, ρίχνω τη φέτα, τη γραβιέρα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύω καλά.

Για την επικάλυψη

  1. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο, ρίχνω αλατοπίπερο και νοστιμίζω με το μπούκοβο.

Για την τάρτα

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 C. Βγάζω το ταψί με τη ζύμη από το ψυγείο, αφαιρώ τη μεμβράνη και πασπαλίζω τη ζύμη με τον τριμμένη φρυγανιά (για να μην μουσκέψει η ζύμη και μαλακώσει από το υγρό μείγμα της γέμισης). Γεμίζω την άδεια τάρτα με το μείγμα του κιμά και το περιχύνω με το μείγμα της επικάλυψης, ισιώνοντας την επιφάνεια.

  2. Ψήνω την τάρτα για 40 - 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη και η επιφάνεια της τάρτας να αποκτήσει μια ρόδινη, γυαλιστερή κρούστα. Σερβίρω την τάρτα σαν κύριο πιάτο και συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.

    Τάρτα μπολονέζ

Note

*Βασική ζύμη μπριζέ
Δες τη συνταγή εδώ

Keywords: τάρτα μπολονέζ

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. sophiemcbeath4

    Exceptional!

  1. sophiemcbeath4

    Exceptional!