προορισμός…γεύση!

Κεφτεδάκια με τραχανά

Κεφτεδάκια με τραχανά

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 20 λεπ Rest Time 30 λεπ Total Time 1 ώρα 10 λεπτά. Servings: 6

Υλικά

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

  1. Σε ένα μπολ ρίχνω 400 ml καυτό νερό, προσθέτω τον τραχανά και τον αφήνω να μουσκέψει για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει. Τον στραγγίζω και τον στύβω καλά με τα χέρια.

  2. Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρω και αφήνω κατά μέρος.

  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τον κιμά και το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λάδι του και ζυμώνω με τα χέρια για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτω τον τραχανά, το ψωμί, τη γραβιέρα, τα αυγά, τον πελτέ, το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνω καλά τα υλικά για 4 - 5 λεπτά, ώσπου το μείγμα να γίνει αφράτο και ομοιογενές. Σκεπάζω το μπολ και το μεταφέρω στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι το μείγμα να σφίξει λιγάκι και να αναμειχθούν τα αρώματά του.

  4. Το βγάζω από το ψυγείο και πλάθω κεφτεδάκια βάρους περίπου 30 γρ. το καθένα. Ρίχνω το αλεύρι σε ένα φαρδύ μπολ και αλευρώνω τους κεφτέδες.

  5. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω ελαιόλαδο μέχρι να φτάσει 4 εκ. από τον πυθμένα. Το ζεσταίνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζω τα κεφτεδάκια σε δόσεις των 6 - 7 κομματιών, για 7 - 8 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τα στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρω ζεστά ή χλιαρά. Συνοδεύω με τηγανητές πατάτες ή πουρέ πατάτας και συνοδεύω με πράσινη σαλάτα.

Keywords: κεφτεδάκια με τραχανά

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. williambuttensha

    Yummy

  1. williambuttensha

    Yummy